El Departament d'Agricultura abona l'ajut de la mesura agroambiental d'Incorporació de la palla de cereal al sòl pertanyent al Pla Pilot del Contracte Global d'Explotació

query_builder   6 setembre 2013 08:16

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura abona l'ajut de la mesura agroambiental d'Incorporació de la palla de cereal al sòl pertanyent al Pla Pilot del Contracte Global d'Explotació

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) fa efectiu a partir d’ahir, 5 de setembre, l’ajut de la Mesura Agroambiental de la Incorporació de la palla de cereal al sòl. Es tracta d’un ajut que estava inclòs en el Pla Pilot del Contracte Global d’Explotació (CGE).
 
L'import total d'aquest pagament és de 487.187,43 euros i afecta 94 explotacions.
 
Entre d’altres actuacions previstes dins del Pla Pilot del CGE, hi havia les mesures agroambientals, en què es trobava la mesura d’Incorporació de la palla de cereal al sòl, que té com a objectiu la millora de la fertilització, incrementant la matèria orgànica del sòl i alhora disminuir el risc de percolació dels nitrats a través de la incorporació de la palla al sòl. Altres beneficis d’aquesta mesura són la protecció del sòl enfront de l’erosió i la millora del balanç hídric, així com la contribució en el segrest de CO2.
 
L’augment del nivell de matèria orgànica del sòl contribueix a tenir un sòl ben estructurat que permet l’emmagatzematge, la circulació i l’intercanvi d’aire i aigua entre el sòl i l’atmosfera.
 
Les dades del pagament són:
 
COMARCA
EXPLOTACIONS
IMPORT
ALT CAMP
1
2.702,70
ANOIA
6
35.440,83
CONCA DE BARBERÀ
83
432.707,73
PLA DE L'ESTANY
2
12.793,56
SEGARRA
2
3.542,61
TOTAL
94
487.187,43
 
 
D’altra banda, també es realitzen altres pagaments puntuals relatius al pla pilot com, per exemple, les inversions en conservació del paisatge, per un import de 147.000 euros.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.