Catalunya participa a la conferència universitària més important d'Europa que comença demà a Istambul

Catalunya és present per quarta vegada a l'European Association for International Educations que se celebra del 10 al 13 de setembre i compta amb 350 expositors de més de 80 països

query_builder   9 setembre 2013 12:28

event_note Nota de premsa

Catalunya participa a la conferència universitària més important d'Europa que comença demà a Istambul

Catalunya és present per quarta vegada a l'European Association for International Educations que se celebra del 10 al 13 de setembre i compta amb 350 expositors de més de 80 països

El sistema universitari de Catalunya, sota la marca Study in Catalonia, participa amb un estand propi per quarta vegada, a la 25a conferència anual de l’ European Association for International Education (EAIE), una de les fires universitàries més importants d’Europa, que té lloc enguany a Istambul del  10 al 13 de setembre de 2013.
 
La delegació catalana comptarà amb representants de la Generalitat de Catalunya, de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i de les universitats de la UB, UAB, UPC, UPF, URV, UdG, URL, UdL, UVic, UOC i UAO.  L’European Association for International Education (EAIE) és una associació internacional sense ànim de lucre, fundada el 1989 amb l’objectiu principal d’estimular i facilitar la internacionalització de l'educació superior, a Europa i a tot el món. L’EAIE dona també servei a aquelles persones activament implicades en la internacionalització de les seves institucions.
 
Aquesta associació l'integren més de 1.800 socis, professionals de l'educació internacional, des de rectors, professors, fins a coordinadors d'intercanvis internacionals. En aquest context, el sistema universitari de Catalunya presentarà iniciatives d’internacionalització en les sessions paral·leles del congrés.
 
Catalunya, en la seva voluntat permanent d’internacionalització del sistema universitari, que és també un dels principals eixos de la política universitària del Govern, vol així donar a conèixer la seva oferta d’estudis superiors. L’EAIE ofereix àmplies oportunitats per a educadors i estudiants internacionals per intercanviar estratègies i polítiques de mobilitat, desenvolupament i cooperació en temes relacionats amb la internacionalització de les universitats.
 
La Conferència comptarà amb 350 expositors de més de 80 països per participar en les sessions, tallers i taules rodones sobre la internacionalització de l’educació superior. Durant els dies que té lloc el saló, l'EAIE organitza un programa de workshops, sessions,  pòsters, diàlegs i networking events sobre un ampli ventall de temes relacionats amb la internacionalització de les universitats, des de polítiques i estratègies, mobilitat o cooperació per al desenvolupament fins a aspectes com acreditacions, acollida, idiomes o bones pràctiques.
 
Tots aquests actes i reunions, com també l'assistència de membres de la delegació catalana a presentacions d'altres institucions, permeten establir contactes entre universitats i institucions i facilita l'intercanvi d'opinions i la discussió sobre temes rellevants quant a la internacionalització de les universitats catalanes, cosa que representa una oportunitat immillorable per donar a conèixer Catalunya al món.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat EAIE Istambul

Comunicat EAIE Istambul
PDF | 235