Protecció Civil manté la Prealerta del Pla INUNCAT per la previsió d'un nou episodi de pluges

query_builder   9 setembre 2013 18:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla INUNCAT per la previsió d'un nou episodi de pluges

  • Demà, a partir de les 14 hores, les precipitacions podran afectar les demarcacions de Girona, Barcelona, Tarragona i algunes comarques de la Catalunya Central
  • Segons el Servei Meteorològic de Catalunya el dimecres 12 de setembre està previst un nou episodi de pluges que afectarien les comarques del litoral i prelitoral del sud de Barcelona i tarragona
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per la previsió de pluges intenses a partir de les 14 hores de demà dimarts 10 de setembre, que afectarà les demarcacions de Girona, Barcelona, Tarragona i algunes comarques de la Catalunya Central.
 
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per demà dimarts 10 de setembre s’espera un nou episodi de pluges que s’iniciarà a les 14h i afectarà a les comarques de les demarcacions de Girona, Barcelona, Tarragona i algunes comarques de la Catalunya Central.
 
De cara a dimecres, dia 11 de setembre, les pluges quedaran reduïdes a les comarques del litoral i prelitoral del sud de Barcelona i Tarragona. Les precipitacions seran en forma de xàfec i tempesta, i localment podran anar acompanyats de calamarsa.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.
 
També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
 
A les zones urbanes també cal prudència, evitar passar punts inundats perquè la fondària pot ser superior a la que aparenti i no travessar, ni a peu ni amb vehicle, tampoc 4 x 4, ponts o zones on l'aigua ja estigui passant per sobre o a punt de fer-ho. Cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació. Més consells a: www.gencat.cat/interior/inundacions
Protecció Civil recorda que es poden seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.
 
Des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil ha avisat els municipis i consells comarcals afectats per la situació de risc. 
 
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined