Altres acords del Govern

Altres Acords del Govern

query_builder   10 setembre 2013 15:24

event_note Nota de premsa

Altres Acords del Govern


El Govern impulsa obres de reparació a la C-13 a Rialp
 
El Govern ha impulsat avui les obres de reconstrucció de la C-13, al seu pas pel terme municipal de Rialp. En concret, els treballs que es duran a terme consistiran en l’estabilització d’un talús i la reparació de la carretera, afectada per les riuades que va patir la comarca del Pallars Sobirà el 18 de juny passat. Aquesta obra compta amb un pressupost de 500.000 euros i tindrà un termini d’execució de tres mesos.
 
L’increment del cabal del riu Noguera Pallaresa va provocar la desestabilització del talús i va afectar la carretera. Un cop el nivell de l’aigua ha baixat de manera suficient, poden començar els treballs, que consistiran en la construcció de murs d’escullera formigonada i la reconstrucció del talús, que té una alçada de 18 metres sobre el riu i una longitud de 80 metres i se situa en la intersecció de Surp, Escàs i Caregue.
 
L’actuació es completarà amb l’execució d’un paviment nou a la carretera, la instal·lació de barrera de seguretat i la senyalització vertical i horitzontal.
 
El Govern aprova les comissions de les loteries Supertoc i Binjocs

El Govern ha aprovat avui les comissions que percebrà l'empresa adjudicatària del servei d'organització i desenvolupament estratègic i tecnològic de les loteries Supertoc i Binjocs, en compliment de la normativa reguladora del joc a Catalunya. La Llei 5/1986, de creació de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes, estableix que correspon al Govern fixar les comissions que han de percebre les persones o entitats col·laboradores en la distribució i operació dels elements materials del joc.
 
L'adjudicació del servei, que tornarà a assumir l'empresa CIRSA Interactive Corporation, té una durada de quatre anys ampliable a dos anys més. L'import de les comissions s'ajusta als límits establerts en els plecs de contractació.
 
Binjocs és una modalitat de joc de loteria que es juga a les sales de bingo, salons de joc i casinos de Catalunya, a través d’un terminal que emet bitllets en format electrònic reproduïts a la pantalla. L’objectiu del joc és completar en el bitllet determinats patrons, a partir de la seqüència de números que resultin de la celebració d’un sorteig.
 
El SuperToc és una modalitat de joc de loteria que es juga a les sales de bingo de Catalunya. El jugador adquireix, a la mateixa sala, un bitllet amb 15 números diferents entre l'1 i el 90 i ha d'aconseguir completar el bitllet amb la seqüència de números del sorteig abans que cap altre participant. 
 
 
Marge d’explotació
Loteria Supertoc
Percentatge de comissió
 Fins a 6 milions euros
      9,50 %
De 6 a 10 milions d’euros
     10,50 %
A partir de 10 milions d’euros
      10,00 %
 
Marge d’explotació
Loteria Binjocs
Percentatge de comissió
Fins a 8 milions d’euros
    21,75 %
Pels següents 2 milions euros
    23,75 %
Pels següents 2 milions euros
    20,00 %
A partir de 12 milions euros
    19,60 %
 
 
El Govern aprova el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació
 
El Govern ha aprovat avui el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat, que inclouen les modalitats de Radiodifusió; Televisió; Premsa; Mitjans d’arrel digital; Publicitat i Comunicació de proximitat.
 
Amb el nou decret desapareix la modalitat de Telecomunicacions d’aquests guardons. L’experiència ha demostrat que els mitjans de comunicació i les telecomunicacions, malgrat les innegables connexions, són dues realitats molt diferenciades per ser encabides en una mateixa convocatòria de premis.
 
Des de la seva creació, els Premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet, Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat s’han atorgat, de forma gairebé sistemàtica, als continguts i als creadors de continguts, fent-se palès en totes les edicions que el Premi Nacional de Telecomunicacions, pel seu caràcter més tecnològic, hi tenia un difícil encaix.
 
El nou decret també modifica la denominació del Premi Nacional d’Internet, que a partir de la propera convocatòria rebrà el nom de Premi Nacional de Mitjans d’arrel digital. D’aquesta manera, queda molt més clar que el seu objecte no fa referència a les iniciatives empresarials sinó als mitjans de comunicació que utilitzen Internet com a mitjà de difusió. 
 
L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.
 
El 2000 es va constituir el Premi Nacional d'Internet per la importància creixent d'aquest sector. En l’edició de 2008 es van atorgar per primer cop els premis corresponents a les categories de Premsa, Comunicació de proximitat i Publicitat.
 
Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined