L'acte institucional de la diada a Girona reivindica el dret de Catalunya a decidir sobre el seu futur

query_builder   11 setembre 2013 13:52

event_note Nota de premsa

L'acte institucional de la diada a Girona reivindica el dret de Catalunya a decidir sobre el seu futur

Al matí també s'ha celebrat l'ofrena floral a la tomba del president Irla a Sant Feliu de Guíxols 

Una imatge de l'acte institucional celebrat a l'Auditori Josep Irla
 
La Delegació del Govern de la Generalitat a Girona, la Diputació i l'Ajuntament de Girona han celebrat conjuntament, un any més, la Diada Nacional de Catalunya. L'acte, que ha tingut lloc finalment a l'Auditori Josep Irla de la Generalitat per la climatologia, ha comptat amb l'assistència de més d'un centenar de persones i de nombroses autoritats.
 
En les seves respectives intervencions, el delegat del Govern, Eudald Casadesús; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, han coincidit en defensar el dret del poble de Catalunya a decidir sobre el seu futur. Concretament, Eudald Casadesús ha destacat que “el progrés nacional i progrés social formen part d'un tot i són indestriables” i que “la nostra manera de fer és democràcia, diàleg, legalitat, civisme, esperit pacífic, àmplies majories i respecte a les minories.”En la mateixa línia ha parlat Carles Puigdemont, que ha remarcat que “per aconseguir construir un horitzó comú com a país, primerament necessitem el reconeixement de la nostra plenitud com a poble”. L'alcalde de Girona també ha recordat que “la ciutat de Girona i les comarques gironines són una clara expressió de forma eloqüent de la idea de transversalitat i pluralitat que tenen com a denominador comú la voluntat a decidir.” Finalment, Joan Giraut ha assenyalat que “tenim el ferm convenciment que l'exercici del dret a decidir ha d'incloure tota la societat catalana, fins i tot aquells que ara hi són en contra. Els hem de convèncer que, en democràcia, les urnes sempre han de parlar.”
 
L'acte ha conclòs amb l'actuació del Cor de Cambra de la Diputació, que ha interpretat tres peces musicals: Amor que tens ma vida, Rossinyol i Els Segadors.
 
Abans, a primera hora del matí, s'ha celebrat la tradicional ofrena floral a la tomba del president Irla al cementeri de Sant Feliu de Guíxols. El delegat del Govern, Eduald Casadesús, acompanyat del director dels Serveis Territorials de Cultura, Antoni Baulida, i de la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, han diposat una l'ofrena en representació de la Generalitat. A l'acte també hi ha assistit l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó; el president de la Diptuació, Joan Giraut, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català, entre d'altres autoritats. Després de l'ofrena, el delegat ha volgut destacar la força extraordinària del país, "protagonitzat per persones anònimes que lluiten dia a dia i que ho fan de manera responsable" i ha afegit que, amb aquesta força, "hem de creure en les nostres possibilitats i en les nostres capacitats".

 

2  

Fitxers adjunts

Una imatge de l'acte institucional en el moment del cant dels Segadors

Una imatge de l'acte institucional en el moment del cant dels Segadors
JPG | 592

Una imatge de l'ofrena floral a la tomba del president Irla

Una imatge de l'ofrena floral a la tomba del president Irla
JPG | 643

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined