Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   17 setembre 2013 16:49

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
El Govern acorda ajuts per pal·liar les despeses d’emergència ocasionades per les pluges torrencials i les pedregades d’aquest estiu
 
El Govern ha aprovat avui un ajut de mig milió d’euros per atendre el finançament de les despeses derivades de les actuacions d’emergència efectuades pels ens locals per restablir les infraestructures i els serveis afectats per les pluges torrencials i les pedregades dels mesos de juliol i agost.
 
El Departament de Governació i Relacions Institucionals canalitzarà aquesta transferència de manera urgent i amb un procediment àgil, d’acord amb la normativa general de subvencions, que permeti que els ajuts arribin amb rapidesa. La distribució del fons de 500.000 euros es durà a terme amb bestreta del 100%, amb la sol·licitud prèvia dels ens locals afectats.
 
Els ajuntaments que es beneficiaran d’aquesta línia de suport urgent són: Agramunt (Urgell) Alàs i Cercs (Alt Urgell), Alcarràs (Segrià), les Avellanes i Santa Linya (Noguera), Bellcaire d’Urgell (Noguera), Bellmunt d’Urgell (Noguera), Biosca (Segarra), Castellserà (Urgell), Cava (Alt Urgell), Corbins (Segrià), Cubells (Noguera) Estamariu (Alt Urgell), la Sentiu de Sió (Noguera), la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), Montgai (Noguera), Penelles (Noguera) i les Valls de Valira (Alt Urgell).
 
 
El Govern interposarà un recurs d’inconstitucionalitat per la possible invasió competencial de la Llei de rehabilitació urbana
 
El Govern ha aprovat avui presentar un recurs d’inconstitucionalitat pel que considera una invasió de competències de la nova Llei de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes aprovada pel Govern espanyol (Llei 8/2013, de 26 de juny). El recurs, que es presentarà davant del Tribunal Constitucional, farà referència a 11 articles i a tres disposicions transitòries.
 
Aquests articles i disposicions fan referència a aspectes com l’informe d’avaluació dels edificis, les actuacions sobre el medi urbà i la subjecció de determinats actes d’edificació i ús del sòl a l’obtenció de llicència. El Govern estima que aquests articles i disposicions podrien vulnerar les competències exclusives que l’Estatut d’autonomia de Catalunya li reconeix en matèria d’habitatge i urbanisme.
 
La Llei de rehabilitació inclou i reformula dins del seu articulat diverses normes relatives a la intervenció en el medi urbà que van introduir, successivament, la Llei 2/2011, de 4 de març d’economia sostenible i el Reial decret 8/2011, d’1 de juliol, normes que han estat impugnades davant el Tribunal Constitucional per part de la Generalitat de Catalunya. Aquests recursos estan pendents de resolució i la nova llei suscita els mateixos dubtes sobre la legitimitat competencial que van despertar les normes que aglutina i modifica.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined