Foto1
El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Toni Reig, i la rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, han signat aquest matí al Rectorat de la UdG la renovació del conveni per a la realització del Màster Interuniversitari en Joventut i Societat 2013-2014.
 
El màster és reconegut per la Generalitat i pel Ministeri d’Educació i és l’única titulació de màster oficial existent en matèria de joventut a Catalunya. Les classes començaran el proper 4 d’octubre i s’acabaran el 30 de maig de 2014 i es realitzaran de manera semipresencial a sis universitats catalanes: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Rovira i Virgili i la pròpia UdG. El coordinador del màster serà el professor Pere Soler, de la UdG.
 
A qui va destinat
 
El pla d’estudis està dissenyat per formar a futurs professionals capaços d’intervenir en l’àmbit de la joventut o bé en la recerca sobre les polítiques de joventut. En concret, el màster s’estructura en tres mòduls: continguts interuniversitaris especialitzats (un total de sis assignatures impartides per cada universitat), pràcticum (formació pràctica a través de sortides d’estudi, jornades, viatge d’estudi i treball de final de màster), i itinerari afí a cada universitat (assignatures optatives).
 
El màster està destinat a educador socials, gestors de casals juvenils i casals de cultura, gestors cultural en el món juvenil, agents de salut, tècnics de l’Administració en serveis personals, professorat de secundària i d'universitat, estudiants investigadors en ciències socials o mestres, entre d’altres.
 
Aquests estudis tenen un caràcter marcadament interdisciplinari i compta amb un equip docent amb una àmplia experiència en l’àmbit de la joventut des de diferents òptiques i disciplines socials, sobretot de la pedagogia, la sociologia, l’antropologia i la comunicació. A més, disposa d’un Consell Assessor que aplega una vintena d’institucions públiques i privades, implicades en la intervenció en els joves i en el disseny i la implementació de les polítiques de joventut.
 
 
Des de l’inici de la realització d’aquests estudis, que es van començar a impartir al 2008, més de 150 estudiants han pogut cursar aquesta titulació del màster oficial.
 
Ajuts als estudiants
 
Mitjançant el conveni signat aquest matí, la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família (DBSF) permetrà, entre d’altres, facilitats perquè l’alumnat s’allotgi als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya, així com la realització de pràctiques professionals i de viatges d’estudis a altres països.
 
Tota la informació sobre el màster es pot consultar a l’adreça www.udg.edu/masterjoventut.
 
 
Enllaç
 

1  

Imatges

Imatge de la signatura del conveni

Imatge de la signatura del conveni 515