Generalitat de Catalunya

Fernando Brea visita l'escola El Calderí, a Caldes de Montbui

query_builder   18 setembre 2013 17:32

event_note Nota de premsa

Fernando Brea visita l'escola El Calderí, a Caldes de Montbui

El delegat del Govern, Fernando Brea, ha fet aquest migdia la seva primera visita oficial a Caldes de Montbui (Vallès Oriental). S’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Solé, i membres del seu equip de govern, i ha conegut personalment la situació de l’escola El Calderí, que dóna servei a prop de 300 alumnes i ja fa vuit anys que funciona amb barracons. Ha transmès les expectatives d’iniciar les obres d’un edifici nou durant el 2014, convertint l’escola en un centre d’ESO.
Generalitat de Catalunya
Visita a les instal·lacions de l'escola El Calderí
 
 
De fet, el Departament d’Ensenyament ja es va comprometre a que les obres comencin el primer semestre de 2014, malgrat la greu situació de manca de recursos que pateix la Generalitat. El delegat ha assegurat que hi ha una partida pressupostària està confirmada i ha explicat que la direcció territorial d’Ensenyament comptarà amb el projecte constructiu definitiu aquest darrer trimestre d’enguany. El projecte inicial -ha aclarit, havia excedit les necessitats demogràfiques reals de la zona, quelcom que ha requerit una readaptació i que ha endarrerit dos anys més el projecte.
 
En declaracions als mitjans ha dit que confia en que les obres puguin començar dins el primer quadrimestre del 2014. Una primera fase representarà el trasllat de l’edifici entre el 2014 i 2015 i una segona fase que convertiria l’escola en un centre d’ESO dependrà de l’evolució demogràfica. “Es tracta –ha subratllat, de racionalitzar el finançament escàs que tenim de recursos.”
 
L’alcalde, Jordi Solé ha avaluat positivament les previsions i ha mostrat la seva satisfacció pel compromís que el delegat ha expressat amb claredat, encara que –ha puntualitzat, ja fa molts anys que això es reclama –ha dit, i “agafem les promeses amb cautela”.
 
Delegat i alcalde han estat rebuts a l’escola per la directora del centre, Rosa Montiel, i la regidora d’Educació, Roser Guiteras, amb les quals han visitat diverses instal·lacions i equipaments.
 
Durant la reunió prèvia que s’ha mantingut a l’Ajuntament, Brea ha atès les diverses demandes de l’equip municipal, com ara els projectes que requereixen finançament del PUOSC pel quinquenni 2014-2017. S’ha compromès a tractar els assumptes prioritaris  dins el Consell de Direcció d’Administració Territorial, que és el principal òrgan de gestió amb què compta la Delegació del Govern per desplegar la seva activitat. 
 
 
Sant Llorenç Savall
Al matí, el delegat ha fet també una visita institucional al municipi de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). Ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Ricard Torralba.
 
Brea ha mantingut una reunió de treball a la que han assistit altres membres del consistori. Entre d’altres assumptes s’ha tractat del finançament PUOSC que ha servit per a la rehabilitació de la nova casa consistorial amb què compta el municipi.
 
Torralba ha explicat també que l’Ajuntament pateix l’augment de casos de demandes de famílies en situació d’emergència, que han arribat procedents d’altres municipis.
 
Aquestes visites a diferents municipis s’inscriuen en el programa habitual de treball del delegat del Govern, que vol  escoltar directament les demandes del territori, conèixer personalment les diferents realitats locals i oferir la màxima col·laboració possible per part de la Generalitat.

2  

Imatges

ANNEX

ANNEX 46

Amb l'alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba

Amb l'alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba 46