Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'ALERTA del PROCICAT pel xoc de dos trens a l'estació de Sants

query_builder   20 setembre 2013 12:29

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'ALERTA del PROCICAT pel xoc de dos trens a l'estació de Sants

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril per la col·lisió de dos trens de Rodalies a l’estació de Sants de Barcelona.
 
Segons ha informat Renfe, a les 10.05 h, el tren amb sortida de Calella 8.52 en direcció Hospitalet de Llobregat 10:12 ha encalçat un altre tren de Rodalies de la línia R4, Terrassa (9:15) – Martorell 10:34) a la via 7 de l’estació de Barcelona Sants. El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha rebut l’avís de la col·lisió i ha activat el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril en fase d’Alerta.
 
A les 10:10 h els viatgers dels dos trens de Rodalies han estat evacuats i els serveis d’assistència sanitària han atès els contusionats. La resta dels usuaris ha abandonat l’estació. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 12 ferits lleus: 11 passatgers, un dels quals ha estat traslladat a l’Hospital Clínic de Barcelona, i el conductor. Els afectats han estat lleus, assitits per contusions i alguna fuetada cervical.
 
Al lloc han treballat tres unitats del SEM, el cos dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
Renfe i Adif han obert una investigació per determinar les causes que han provocat aquesta incidència.
 
El xoc ha provocat afectacions al servei ferroviari, podeu fer-ne seguiment als webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined