19 produccions catalanes participaran aquesta tardor a tres festivals de cinema a Londres i Cambridge

query_builder   20 setembre 2013 13:36

event_note Nota de premsa

19 produccions catalanes participaran aquesta tardor a tres festivals de cinema a Londres i Cambridge

  • El London Spanish Film Festival, el Cambridge Film Festival i el Festival Internacional de Londres acolliran les produccions catalanes

 

  • Història de la meva mort, d’Albert Serra i La Plaga de Neus Ballús són dues de les produccions que s’exhibiran

 

  • El 4 d’octubre es donarà a conèixer a la capital britànica la Barcelona Catalunya Film Commission i el llibre World Film Locations dedicat a Barcelona
Un total de 19 llargmetratges de producció catalana s’exhibiran aquesta tardor en tres dels principals festivals de cinema del Regne Unit, amb la col·laboració del Departament de Cultura.
 
Com l’any passat, quasi una vintena de pel·lícules passaran per tres reconeguts festivals: la Catalan Window del London Spanish Film Festival, el Cambridge Film Festival i el Festival Internacional de Londres, organitzat pel British Film Institute.
 
El London Spanish Film Festival, programarà 10 pel·lícules de producció catalana per celebrar el cinquè aniversari de la Catalan Window; el BFI London International Film Festival, el més important dels que té lloc a la capital britànica, projectarà 4 films catalans, mentre que el Cambridge Film Festival, el tercer més antic del sector audiovisual al Regne Unit, exhibirà també 5 títols a l’Strand Camera Catalonia, després de l’èxit del focus en cinema català que va tenir lloc l’edició passada.
 
Aprofitant la presència catalana, la Barcelona Catalunya Film Commission presentarà a Londres, el proper 4 d’octubre, els avantatges de rodar a Catalunya, en una trobada per a professionals dins el marc del London Spanish Film Festival. L’acte tindrà lloc durant la presentació del llibre World Film Locations: Barcelona, que forma part d’una col·lecció que publica l’editorial britànica Intellect Ltd. El llibre explora la història de Barcelona com a plató cinematogràfic a través d’un seguit d'assajos i ressenyes, mostrant-ne la seva llarga i rica herència cinematogràfica.
 
Enguany, la secció Special Feature del London Spanish Film Festival estarà dedicada a l’actor català Jordi Mollà, amb la projecció de la pel·lícula Jamon, jamon, de Bigas Luna. El desaparegut director també rebrà un petit homenatge al Festival de Cambridge, amb el passi del film Angoixa.
 
Està previst que els directors Patricia Ferreira i Óscar Aibar, així com l’actor Alex Brendemühl, assisteixin a les projeccions dels seus films i participin en sessions de col·loqui.
 
La nova còpia del film de Bigas Luna, Angoixa, ha estat proporcionada per La Filmoteca de Catalunya.
 
Relació de tots els títols:
 
Cambridge Film Festival-Camera Catalonia, Cambridge, del 25 al 29 de setembre 2013
-Angoixa, de Bigas Luna
-Mirant al cel, de Jesús Garay
-El bosc, d’Óscar Aibar
-La redempció dels peixos, de Jordi Torrent
-Google and the world brain
 
LSFF London Spanish Film Festival-Catalan Window, Londres, del 27 setembre al 09 octubre 2013
-Una pistola en cada mano, de Cesc Gay
-Ayer no termina nunca, d’Isabel Coixet
-La estrella, d’Alberto Aranda
-Otel·lo, d’Hammudi Al-Rahmoun Font
-Los últimos días, de David i Àlex Pastor
-Frontera, de Manuel Pérez
 -El cuerpo, d’Oriol Paulo
-Els nens salvatges, de Patricia Ferreira
-Insensibles, de Juan Carlos Medina
-Jamon, jamon, de Bigas Luna
 
BFI London International Film Festival, Londres, del 09 al 20 d’octubre 2013
-La por, de Jordi Cadena
-Grand piano, d’Eugenio Mira
-La plaga, de Neus Ballús
-Història de la meva mort, d’Albert Serra