Les Jornades Europees de Patrimoni ofereixen més de 380 activitats arreu de Catalunya

query_builder   25 setembre 2013 18:23

event_note Nota de premsa

Les Jornades Europees de Patrimoni ofereixen més de 380 activitats arreu de Catalunya

  • Les jornades, que tindran lloc el 27, 28 i 29 de setembre, programen activitats a 220 municipis catalans
 
  • Conseller Mascarell: “Les jornades incideixen en la idea del Departament de Cultura de posar l’accent en la difusió del nostre patrimoni, en incrementar el seu coneixement i en apropar-lo als ciutadans"
PResentació Jornades Europees de Patrimoni
El Departament de Cultura ha presentat avui les Jornades Europees del Patrimoni 2013 (JEP), que tindran lloc el 27, 28 i 29 de setembre. En el marc de les jornades s’organitzen més de 380 activitats a 220 municipis d’arreu de Catalunya.
 
Han participat en la presentació el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma; la vicepresidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el president de la Comissió de Cultura i Joventut de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i alcalde de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero, i la  directora de l’Institut Ramon Muntaner, Carme Jiménez.
 
El conseller Mascarell ha destacat la importància d’apropar el patrimoni cultural als ciutadans: “En les darreres dècades, la tasca del Departament de Cultura sobre el patrimoni s'havia centrat en la preservació i rehabilitació. Les JEP incideixen en la idea del departament de posar l’accent en la difusió del nostre patrimoni, en incrementar el seu coneixement i en apropar-lo als ciutadans".
 
La vicepresidenta de l’ACM, Rosa Maria Perelló ha destacat la importància de les JEP en la preservació del patrimoni: “Els municipis tenen l’objectiu comú, compartit amb les institucions, del manteniment i la preservació del patrimoni. Les jornades són una oportunitat per establir una col·laboració i de feina conjunta durant tot l’any”.
 
El president de la Comissió de Cultura i Joventut de la FMC, Teo Romero, ha ressaltat el vessant econòmic de les jornades: “Les jornades tenen repercussió en l’àmbit econòmic perquè permeten mostrar el nostre patrimoni i alhora contribuir a la creació de riquesa dels municipis”.
 
La  directora de l’Institut Ramon Muntaner, Carme Jiménez, ha manifestat el seu desig de seguir contribuint a la celebració de les jornades: “Mantenim la voluntat de continuar participant en les jornades i cal que cada vegada hi hagi més centres culturals que hi participin. Les jornades són molt importants perquè lliguen el patrimoni amb la vida local dels municipis.”
 
 
El patrimoni català en xifres
 
Catalunya compta amb 37.982 monuments declarats, presents a pràcticament tots els municipis catalans, D’aquests monuments, 97 han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i 2.248 han estat declarats béns d’interès nacional.
El 2012, un total de 22.427.945 persones van visitar els museus i col·leccions de Catalunya, on hi ha un total de 114 museus registrats; 35 de les 41 comarques catalanes compten amb museus registrats. A més, hi ha 13.250 jaciments arqueològics i paleontològics registrats.

3  

Fitxers adjunts

Fotografia: Presentació de les Jornades Europees de Patrimoni

Fotografia: Presentació de les Jornades Europees de Patrimoni
JPG | 1626

Dossier de premsa: Jornades Europees de Patrimoni

Dossier de premsa: Jornades Europees de Patrimoni
PDF | 4080

Dossier: Activitats de les Jornades Europees de Patrimoni

Dossier: Activitats de les Jornades Europees de Patrimoni
PDF | 5952