Els Bombers de la Generalitat reforcen vincles amb els grups de rescat francesos

query_builder   25 setembre 2013 18:30

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat reforcen vincles amb els grups de rescat francesos

 
· Aquest matí, efectius GRAE de Bombers han fet una pràctica conjunta amb rescatadors francesos de les CRS i el PGHM, amb qui ja col·laboren en l’àmbit dels rescats de muntanya
 
· L’escenari escollit per a la maniobra ha estat la cinglera de Guitarriu
 
El Grup d’Actuacions Especials dels Bombers de la Generalitat (GRAE) ha fet aquest matí a Sadernes (Garrotxa) un exercici conjunt de rescat en escalada amb  unitats de les CRS (Compagnies Républicaines de Sécurité) i el PGHM (Peloton de Gendarmerie de Haute Montagne) francesos. Amb aquest exercici, que s’ha fet a la via del Petit Relleix, als cingles de Guitarriu, s’han posat en pràctica diferents tècniques de rescat junt amb aquests 2 cossos, amb els quals es treballa de manera conjunta en serveis que tenen lloc en zones frontereres.
 
L’exercici ha consistit a rescatar un escalador accidentat. Per fer el rescat, ha calgut dur a la zona els operatius de salvament en helicòpter. Un cop allà, s’han despenjat des del sostre del cingle per arribar al lloc on hi havia l’escalador ferit; a qui han fet la primera atenció mèdica, l’han assegurat i preparat per carregar-lo a posteriori en una llitera. La darrera part de l’exercici ha consistit a fer un gruatge amb l’helicòpter, és a dir, carregar la llitera a l’aeronau perquè posteriorment evacués la víctima a un centre sanitari.
 
En l’exercici d’avui hi han participat 19 rescatadors; 11 dels GRAE, 4 de les CRS i 4 més del PGHM. Els GRAE dels Bombers de la Generalitat ja havien fet amb anterioritat exercicis conjunts amb aquestes dues unitats en territori francès, com ara pràctiques de rescat de víctimes en allaus i també de vol nocturn. Les CRS i el PGHM són els cossos que tenen les competències de rescat al departament dels Pirineus Orientals dins l’estat francès.
 
Demà es disposarà d’imatges audiovisuals de la pràctica, gravades i editades per l’Equip d’Enregistrament d’Imatges dels Bombers.
 
Cerdanyola del Vallès, 25 de setembre de 2013
18.15 hores

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la pràctica de rescat en escalada a Sadernes

Imatge de la pràctica de rescat en escalada a Sadernes
JPG | 2017

Una altra imatge de la pràctica de rescat en escalada a Sadernes

Una altra imatge de la pràctica de rescat en escalada a Sadernes
JPG | 2822