La sisena convocatòria de les beques Advanced Grants de l’European Reserach Council, corresponent a l’any 2013 i resolta avui, ha concedit aquests ajuts per valor de 660 milions d’euros a 284 investigadors de tot Europa. 13 d’aquests Advanced Grants desenvolupen els seus projectes de recerca a l’Estat espanyol, dels quals 6 són investigadors que pertanyen al sistema de recerca català.
 
Dels investigadors del sistema català reconeguts, 3 desenvolupen la seva tasca en centres CERCA (Centre de Recerca en Economia Internacional, Institut de Recerca Biomèdica i Institut de Ciències Fotòniques) i els altres 3 al sistema universitari (2 a la Universitat Pompeu Fabra i 1 a la Universitat de Barcelona). La relació d’investigadors del sistema català distingits són:
 
Eduard Batlle (IRB). ICREA. Ciències de la vida
Jordi Galí (CREI). Ciències Socials i Humanitats
Maciej Lewenstein (ICFO). ICREA. Ciències Físiques i Enginyeries
José Remesal (UB). Ciències Socials i Humanitats
Jan Eeckhout (UPF). ICREA. Ciències Socials i Humanitats
Paul Verschure (UPF). ICREA. Ciències Físiques i Enginyeries
 
Els Advanced Grants de Catalunya representen enguany un 2,1% del total europeu en aquests convocatòria i gairebé la meitat estatal. Les convocatòries Advanced Grants financen els millors projectes de recerca d’investigadors ja consolidats a nivell europeu i s’atorguen únicament per criteris d’excel·lència científica. La seva dotació per projecte és de fins a 3,5 milions d’euros.
 
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, s’ha congratulat perquè Catalunya “confirma el seu lideratge com a pol de recerca de manera molt evident a l’Estat espanyol però també al sud d’Europa”. Castellà ha afegit que els Advanced Grants “són, precisament, el reconeixement europeu a aquesta excel·lència i a la competitivitat internacional del nostre sistema, coherent i flexible”.
 
Amb aquests últims resultats, són 45 els investigadors del sistema de recerca català que han obtingut ajuts Advanced Grants des del 2008, any de la seva primera convocatòria (24 de centres CERCA, 18 d’universitats catalanes i 2 instal·lacions singular –ICTS i BSC-) i un més al CSIC. Del total de 45 investigadors reconeguts, 22 desenvolupen les seves tasques als centres i universitats catalanes amb contractes ICREA.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Advanced Grants

Comunicat Advanced Grants
PDF | 236