El CGPJ i la Generalitat signen la pròrroga del Conveni en matèria de formació de jutges i magistrats que treballen a Catalunya

query_builder   27 setembre 2013 11:50

event_note Nota de premsa

El CGPJ i la Generalitat signen la pròrroga del Conveni en matèria de formació de jutges i magistrats que treballen a Catalunya

.
Es tracta d’aprofundir en aspectes pràctics i proporcionar una eina efectiva que doni instruments de resolució als jutges i magistrats
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Miguel Collado, han signat aquest matí la pròrroga del Conveni de col·laboració entre el CGPJ i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, en matèria de formació continuada de magistrats i jutges amb destinació als òrgans judicials de Catalunya.
 
El gener de 1992, el CGPJ i la Generalitat de Catalunya van subscriure el primer conveni de col·laboració en matèria de formació continuada per a jutges i magistrats, que avui s’ha acordat prorrogar. Des de llavors ençà s’han organitzat un total de 422 activitats i hi han assistit 6.821 jutges i magistrats.
 
L’objectiu del programa de formació és propiciar un espai d’estudi i discussió entre els professionals de la judicatura i fomentar l’anàlisi i el debat en temes de clara incidència en la pràctica judicial, bé perquè poden interessar pels seus aspectes innovadors i controvertits, o bé perquè estan relacionats amb la problemàtica que comporta la pràctica professional.
 
Germà Gordó ha destacat que el fet que la formació dels jutges i magistrats destinats a Catalunya es faci al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada “propicia una intensa i positiva relació que es concreta en un major coneixement mutu i en grans possibilitats de col·laboració entre la Generalitat, les institucions i autoritats judicials, jutges i magistrats”.
 
Un aspecte important d’aquest model de formació és l’organització d’activitats transversals que han obert vies de coneixement sobre disciplines, potser allunyades dels temes jurídics, com l’ètica, la bioètica, la multiculturalitat, etc., que tenen una clara incidència en els assumptes judicials.
 
En aquest sentit, Gordó ha asseverat també que “la gestió de la formació ha servit per apropar els jutges i magistrats, conèixer les seves necessitats i també les seves potencialitats i poder obrir així altres espais de treball”.
 
El pressupost total destinat a aquesta activitat és de 104.395,60 euros i els dos organismes hi aportaran el 50 % de les despeses.
 
 
Programa de formació 2013
 
Les activitats formatives, a càrrec de ponents de caràcter multidisciplinari, es desenvolupen tant de forma teòrica com pràctica i cerquen la participació activa de tots els assistents.
 
Les activitats previstes són: deu sessions de treball sobre l’àmbit mercantil i social, les execucions hipotecàries, la pràctica i la valoració de la prova, les reformes penals, etc; sis fòrums permanents de debat sobre les jurisdiccions civil, de família, mercantil, penal i social per analitzar els diferents aspectes que poden sorgir tant des de l’àmbit teòric com pràctic. Properament s’inclouran les de menors i contenciós administratiu; dues jornades sobre la unificació de criteris en matèria d’execució penal i civil; tres estades en diferents organismes públics i institucions per conèixer de primera mà el seu funcionament i, finalment, formació per a jutges de pau sobre resolució de conflictes i aspectes teòrics i pràctics sobre el judici de faltes.

1  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 44