Ports de la Generalitat impulsa el sector nàutic amb la renovació de les concessions de les dàrsenes esportives

query_builder   1 octubre 2013 14:07

event_note Nota de premsa

Ports de la Generalitat impulsa el sector nàutic amb la renovació de les concessions de les dàrsenes esportives

  • El Comitè Executiu de Ports de la Generalitat inicia el procés per licitar les dàrsenes esportives que finalitzen la seva concessió en els pròxims dos anys
  •  El sector nàutic és un gran receptor de turisme que genera riquesa, llocs de treball i ajuda a la revitalització econòmica de la costa catalana
Dàrsena esportiva de Sant Carles de la Ràpita a ponent
El Comitè Executiu de l’empresa pública Ports de la Generalitat, reunit ahir, va decidir iniciar el tràmit de licitació de les dàrsenes esportives que han finalitzat la seva concessió administrativa i les que la finalitzaran entre el 2014 i el 2015. Les instal·lacions nàutiques gestionades per la iniciativa privada es troben en procés de renovació, ja que moltes de les concessions atorgades estan arribant al seu termini. Aquest és el cas de les dàrsenes esportives del port de l’Estartit (Baix Empordà); el port de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i el port de Sant Carles de la Ràpita, així com la dàrsena esportiva destinada a la nàutica popular del port d’Arenys de Mar (Maresme).
 
El sector nàutic dels ports catalans té potencial de creixement i la renovació de les concessions de les dàrsenes esportives tindrà un paper clau cara a com serà la nàutica del futur. En aquest marc, el procés de renovació endegat posarà en valor els projectes presentats amb visió de futur que apostin per una futura dàrsena esportiva moderna i competitiva. Una instal·lació que afavoreixi la seva integració en el marc del municipi i l’entorn, millorant l’accessibilitat i la mobilitat. Amb una gestió mediambiental integral de la instal·lació d’acord amb les noves directrius vigents. I, a més, que fomenti la nàutica esportiva amb l’organització d’activitats.
 
Per portar tot aquest procés endavant serà cabdal l’acord público-privat en les futures inversions que s’hagin de fer en les instal·lacions nàutiques, un cop s’hagin renovat les concessions.
 
Cal dir que el sector nàutic és un gran receptor de turisme i aquest és una peça clau per a l’economia catalana que genera llocs de treball i riquesa i ajuda a revitalitzar el territori. De fet, Catalunya lidera el sector nàutic de tot l’Estat amb 30.770 amarradors esportius.
 
 
1 d’octubre de 2013

1  

Imatges

Dàrsena esportiva de Sant Carles de la Ràpita a ponent

Dàrsena esportiva de Sant Carles de la Ràpita a ponent 1230

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 67