Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   1 octubre 2013 14:01

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern aprova el currículum del títol de producció agroecològica
 
El Govern ha aprovat avui el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà de producció agroecològica. Aquest títol està desenvolupat d’acord amb el catàleg de qualificacions professionals de Catalunya, que permet la integració dels sistemes educatiu i laboral en la formació professional, i correspon a la família professional agrària.
 
El currículum estableix quina és la competència general d’aquest títol, que consisteix a obtenir productes agropecuaris ecològics amb tècniques agrícoles i ramaderes, i millorar la biodiversitat i estabilitat del medi, així com la fertilitat del sòl, en condicions de qualitat. Tot això, amb l’aplicació de la reglamentació de producció ecològica, de benestar animal, de prevenció de riscos laborals i de protecció ambiental.
 
En relació amb els continguts, incorpora les tècniques agroecològiques, la traçabilitat i l'absència de partícules tòxiques, la funcionalitat dels aliments, el control i automatització de magatzems, la mecanització de la producció i dels controls de qualitat, la implantació de sistemes electrònics d'intercanvi de dades i disseny de pàgines web. Amb això, dóna resposta a les necessitats del sector, que atès l'augment de la superfície de producció agrícola i ramadera ecològica, demana un perfil professional cada vegada més qualificat.
 
En total, el currículum assenyala 2.000 hores de formació distribuïdes en dos cursos acadèmics, incloent-hi 383 hores de pràctiques en empresa. El cicle també introduirà la llengua anglesa amb la finalitat de normalitzar-la en aquest àmbit laboral.
 
El Govern interposa un requeriment previ d’incompetència contra la convocatòria de beques de l’Estat i reclama novament el traspàs a la Generalitat
 
El Govern de la Generalitat ha interposat un requeriment previ d’incompetència davant del Govern espanyol contra diversos preceptes del reial decret que estableix els llindars de renda i patrimoni familiar i la quantia de les beques 2013-2014, així com contra la resolució de convocatòria d’enguany. El Govern considera que aquests preceptes afecten les competències de la Generalitat en matèria de beques i ajuts a l’estudi universitari i no universitari.
 
Cal recordar que les beques encara estan pendents de transferència a la Generalitat tal com va indicar la sentència del Tribunal Constitucional 188/2001, de 20 de setembre. Malgrat que s’ha reconegut la necessària territorialització de la dotació econòmica que l’Estat destina a aquestes beques i ajuts, el govern espanyol segueix fent la convocatòria centralitzada i la Generalitat només pot gestionar les beques a Catalunya en els termes que fixa el Ministeri.
 
En la convocatòria d’enguany, a més, el Reial Decret regula un nou component variable de les beques respecte del qual es reserven funcions de gestió al Ministeri. També obliga les Comunitats Autònomes a aportar la diferència entre l’import de la beca de matrícula i el cost efectiu de les matrícules en el cas dels ensenyaments a les universitats públiques.
 
El Govern dóna suport a la candidatura de Barcelona com a Capital Europea del Voluntariat 2014
 
El Consell Executiu ha acordat avui donar suport a la candidatura de Barcelona a la Capitalitat Europea del Voluntariat 2014, convocada pel Centre Europeu del Voluntariat (CEV). La gran tradició de voluntariat de Barcelona i la seva vitalitat associativa la fan mereixedora d’optar a un reconeixement que posi en relleu i faci visible la gran capacitat de la capital de Catalunya per seguir impulsant el voluntariat com a motor de la comunitat i de la vida de la ciutat en tots els seus àmbits i, alhora, liderant les seves actuacions i reflexions a nivell europeu.
 
L’objectiu de la capitalitat és promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal i com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE). El municipi escollit, que pot ser de qualsevol dimensió, serà aquell que demostri millor la implementació de les recomanacions PAVE, amb especial èmfasi en la capacitat demostrada a l’hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre països.
 
El 3 d’octubre, coincidint amb la Conferència anual del Centre Europeu del Voluntariat que se celebrarà a Sarajevo, es donarà a conèixer la llista definitiva dels ajuntaments candidats. El veredicte s’anunciarà el 5 de desembre amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat.

El Govern prorroga la seva col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial per a la formació de jutges i magistrats iberoamericans
 
L’Executiu ha aprovat avui la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Consell General del Poder Judicial, l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Justícia, i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, per a la formació de jutges i magistrats iberoamericans.
 
Amb la subscripció d’aquest Conveni, el Departament de Justícia, a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, impulsarà l’organització, per part del Consell General del Poder Judicial, d’un curs de formació judicial especialitzada en dret mercantil, que s’impartirà abans de finalitzar l’any. Aquest curs, que tindrà una durada de dues setmanes, se celebrarà a la seu de l’Escola Judicial de Barcelona i acollirà fins a 25 participants de diferents països de l’Amèrica Llatina.
 
Aquest Conveni s’emmarca en el si de l’acord de col·laboració que el Consell General del Poder Judicial i la Generalitat de Catalunya van signar l’any 1998 i que s’ha anat renovant els darrers catorze anys, i va néixer amb l’objectiu d’establir el marc de col·laboració de la Generalitat en les activitats que s’organitzen dins l’Aula Iberoamericana de l’Escola Judicial, creada a iniciativa del Consell General del Poder Judicial.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined