Primer temporal de la tardor

query_builder   2 octubre 2013 12:34

event_note Nota de premsa

Primer temporal de la tardor

 

  • Entre dijous i divendres es preveu un episodi de pluja que afectarà tot Catalunya, tot i que amb irregularitat. Es podran acumular quantitats localment molt abundants.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que dijous ja es preveuen precipitacions que afectaran de manera dispersa qualsevol punt de Catalunya, tot i que amb més probabilitat el terç oest i nord del país. A partir de mitja tarda les més importants es focalitzaran al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental i a les zones de muntanya del quadrant nord-est.
 
Durant la matinada de divendres les precipitacions minvaran en general, tot i que al llarg del matí es reactivaran a causa de l’arribada del gruix de la pertorbació, que escombrarà Catalunya de sud-oest a nord-est.
 
Les quantitats acumulades en tot l’episodi tindran una distribució molt irregular. Es podran enregistrar valors de més de 50 mm a qualsevol punt, especialment al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental i a l’extrem nord-est, on puntualment es podrien superar fins i tot els 100 mm. A banda, les precipitacions podran ser d’intensitat forta (més de 20 mm en 30 minuts) i anar localment acompanyades de tempesta i de fortes ratxes de vent.
 
A partir de divendres a mitja tarda les precipitacions minvaran fins a desaparèixer. Durant el cap de setmana la situació millorarà, tot i que no farà net i s’esperen ruixats dispersos sobretot a punts de la meitat est de Catalunya i a la resta del litoral i Prelitoral.
 
La temperatura anirà baixant progressivament, i la davallada es notarà sobretot de cara al cap de setmana, quan s’assoliran valors més habituals per l’època de l’any.
 
El vent bufarà moderat amb cops forts de component sud dijous i de component est divendres. Aquest règim de vents donarà lloc a una notable alteració de l’estat de la mar, especialment al nord de la costa on les onades podran superar els 2.5 metres d’alçada. També hi haurà molta mar de fons de l’est.
 
Segons aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja, per acumulació de pluja i per estat de la mar.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 90