Irene Rigau

Irene Rigau: "L'escola té la missió fonamental de garantir l'educació i l'èxit escolar"

query_builder   2 octubre 2013 13:25

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "L'escola té la missió fonamental de garantir l'educació i l'èxit escolar"

Foto petita
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat avui la importància de l’escola en el desenvolupament dels alumnes i per a garantir el futur dels infants. Ho ha fet en el marc de la inauguració de l’Escola Nova de Cervelló. Rigau ha declarat que “aquesta escola té la missió fonamental de garantir el dret a l’educació i el dret a l’èxit escolar. Cada nen no només té dret a l’escola, sinó a poder desenvolupar el màxim les seves capacitats”.
 
Irene Rigau ha ressaltat que “l’escola és un tresor que els nens i nenes portaran sempre a dins, i que ningú els pot prendre. És per això que és el que té més valor, perquè ensenya a conèixer i a conviure”. La titular d’Ensenyament ha volgut reconèixer la tasca del professorat, indicant que “el futur de Catalunya dependrà del valor i la fortalesa dels seus ensenyants”, i els ha emplaçat a treballar per millorar el país: “Ajudeu-nos a defensar el futur que ha de garantir el benestar a tothom, que ens obliga a defensar la nostra identitat i els recursos que generem”.
 
La consellera ha descobert la placa inaugural del centre i n’ha visitat les instal·lacions, acompanyada de l’alcalde de Cervelló, Jesús Arévalo, del delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea, i del director dels serveis territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez. Durant la visita, Irene Rigau ha expressat que “el professorat del centre són persones que creuen en l’educació. Es veu en entrar a l’escola, ja que està carregada de detalls que permeten veure a què es dóna importància”.
 
L’Escola Nova, centre de dues línies, té una matrícula de 309 alumnes d’educació infantil de segon cicle i d’educació primària. La nova construcció és un únic edifici d’obra industrialitzada. Les instal·lacions disposen de pati, de cuina-menjador, una biblioteca, les aules de grup, un gimnàs, una aula de psicomotricitat i un seguit serveis per al professorat. En total, la superfície construïda de l’edifici és de prop de 3.000 metres quadrats, més 2.000 metres quadrats destinats a la zona de joc i al jardí.
 
 
 
 
2 d’octubre de 2013
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 3701