La vicepresidenta del Govern català i el ministre de la Funció Pública del Marroc han signat una declaració d’intencions perquè directius de l’Administració pública marroquina rebin formació a Catalunya. La signatura ha tingut lloc durant el viatge de la vicepresidenta a Rabat amb motiu de la segona Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals.
Signatura del conveni entre la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joana Ortega, i el ministre de la Funció Pública i la Modernització de l'Administració del Regne del Marroc, Abdelaâdim Guerrouj.
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Administracions Públiques, Joana Ortega, i el ministre de la Funció Pública i la Modernització de l’Administració del Regne del Marroc, Abdelaâdim Guerrouj, han signat avui a Rabat una declaració d’intencions per treballar conjuntament per millorar les competències dels càrrecs directius de l’Administració central i regional marroquina.
 
Aquesta col·laboració es materialitzarà a través de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), que impartirà formació a càrrecs directius de l’administració pública del Marroc. El Ministeri de la Funció Pública i la Modernització de l’Administració del Marroc proposarà quins seran els beneficiaris d’aquesta col·laboració, des d’ara i fins al 2017, que és el període de vigència de l’acord.
 
La declaració s’emmarca en el context del procés de modernització i regionalització avançada en què es troba immersa l’Administració marroquina, que atorga una major capacitat de gestió i noves competències a les regions, i en el desig de reforçar els vincles d’amistat i les relacions de cooperació bilaterals entre Catalunya i el Marroc.
 
En aquest sentit, la vicepresidenta Joana Ortega ha expressat la satisfacció del Govern català de col·laborar en la formació del funcionariat i en l’important procés de modernització de l’administració pública que està duent a terme el govern del Marroc.
 
En funció d’aquesta declaració, les dues parts es comprometen a portar a terme actuacions de formació d’expertesa i d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques pel que fa a la simplificació de les gestions administratives per al ciutadà i l’empresa; l’optimització en la gestió dels recursos humans des d’una perspectiva de regionalització avançada; la millora de la qualitat del servei públic, i el reforç de les competències dels agents de l’administració pública.
 
Aquesta línia de col·laboració s’inscriu en el Pla Catalunya-Marroc, un instrument de coordinació i reforç de les relacions entre els dos països. Per a l’aplicació de la declaració d’intencions es crearà un comitè de pilotatge que es reunirà un cop a l’any, alternativament a Catalunya i al Marroc, per preparar un pla d’actuació anual i examinar i avaluar el resultat de les activitat dutes a terme.
 
CGLU Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals
 
La signatura d’aquesta Declaració ha tingut lloc durant la participació de la vicepresidenta, Joana Ortega, en la segona Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals i en el quart Congrés de la Comissió Mediterrània de Ciutats i Governs Locals Units a Rabat.
 
El Congrés de CGLU, que té lloc cada tres anys, ofereix un moment clau per examinar col·lectivament qüestions  importants i  establir una agenda global per als propers anys. Sota el títol “Imaginar la societat, construir la democràcia”, el quart congrés de CGLU, ha comptat amb la participació de prop de 3.000 participants de 120 països.

1  

Fitxers adjunts

Signatura conveni

Signatura conveni
JPG | 484

1  

Talls de so

Valoració vicepresidenta conveni (francès)
mp3 | 376