• Espai internacional de debat i reflexió per a l’intercanvi de coneixements i innovació en política farmacèutica
  • Els programes d’harmonització del CatSalut, claus per garantir l’equitat en la incorporació dels nous medicaments, en les millors condicions i amb els millors resultats en salut
  • Experiències innovadores com les del Regne Unit i Holanda són coincidents amb la política farmacèutica del CatSalut
El conseller Ruiz clou el IV Task Force
 
Dijous, 10 d’octubre, s'ha celebrat a l’Auditori de la Pedrera, el IV Task Force de Polítiques Farmacèutiques Innovadores per a l’Accés i el Finançament de Nous Medicaments. La Jornada, organitzada pel Servei Català de la Salut (CatSalut), tindrà lloc de 9 a 14:30 hores. L’acte de cloenda ha estat presidit pel conseller de Salut, Boi Ruiz.
 
Es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa, liderada i consolidada per Catalunya, que ha permès la creació d’un espai de debat i reflexió on es comparteixen experiències pràctiques en el disseny i implantació de polítiques innovadores relatives a l’accés i finançament de nous medicaments, a nivell internacional. Anys anteriors s’ha comptat amb representats de reconegut prestigi de països com Alemanya, Itàlia, Anglaterra, Escòcia, França, Canadà i Suècia. Els Task-Force fomenten la xarxa de treball (networking) i la interrelació entre tots els participants.
 
Medicaments i millora dels resultats en salut
L’actual desenvolupament de les polítiques farmacèutiques del Servei Català de la Salut, especialment pel que fa als medicaments innovadors, té un únic objectiu: implantar i desenvolupar mesures que contribueixin a la millora de l’accessibilitat del medicament, el seu ús adequat i segur per contribuir a la qualitat assistencial i la sostenibilitat del sistema sanitari. En l’àmbit dels medicaments, a través dels diversos programes d’harmonització farmacoterapèutica, alguns de molt recent creació, s’estableix el seu lloc en terapèutica, d’acord amb el valor afegit i criteris de cost-efectivitat, tal i com des de fa anys s’està realitzant en altres països del nostre entorn.
 
A més, iniciatives com ara són els acords de risc compartit, vinculades a resultats en salut, i que han estat pioneres a l’estat espanyol, permeten incorporar la innovació farmacoterapèutica amb les màximes garanties d’eficiència en el tractament dels pacients, dins un model de coresponsabilitat entre tots els agents implicats.
 
Regne Unit i Holanda, països convidats
Atès que el principal objectiu del Task Force és l’intercanvi de coneixements i la col·laboració per identificar iniciatives innovadores, en cada edició han estat convidats representants de diferents països que han endegat algunes actuacions prioritàries, que es troben en distintes fases d’implantació, però que coincideixen amb les línies estratègiques en l’àmbit de la prestació farmacèutica del CatSalut. Enguany els ponents convidats representaran el Regne Unit i Holanda.
 
En representació del Regne Unit, hi participarà Chris Henshall, consultor independent en matèria de salut, investigació i desenvolupament i professor honorari en el Health Economics Research Group de la Universitat de Brunel (Londres). Ha ocupat també diversos càrrecs acadèmics i de gestió sènior en el sistema d’investigació de salut i en el sistema d’educació superior del Regne Unit.
 
I Holanda estarà representada per Martin van der Graaff, secretari del Consell Assessor Científic de la CVZ (WAR) en la Direcció de Seguretat en Salut Holandesa (CVZ). Durant anys, va desenvolupar diversos càrrecs en la indústria farmacèutica fins que l’any 2008 va ser nomenat secretari, càrrec que pertany al sector públic.
 
 
NOTA: Per a més informació o gestió d’entrevistes, contacteu amb premsa.salut@gencat.cat o al telèfon 932272910.