El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat avui el centre culinari de Gallina Blanca Star (GBST), ubicat a la seu que aquest grup d’alimentació té a l’Hospitalet de Llobregat. En l’acte, el conseller ha estat acompanyat de l’alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el CEO de GBST, Ignasi Ricou.
Durant la visita, el conseller Pelegrí ha recorregut les instal·lacions i ha tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà aquest nou centre de més de 300 m2 de superfície, que neix amb l’objectiu de convertir aquesta gran cuina en un espai multidisciplinari de referència per a les diferents empreses que el Grup té arreu del món i on es duran a terme projectes d’innovació aplicats a l'alimentació i la gastronomia.
Les receptes que s'elaboraran en aquest centre culinari són originals i pròpies de cada país on el Grup opera. L’objectiu és aconseguir que els productes siguin com un plat casolà segons la cultura culinària de cada país en perfil organolèptic (gust, olor i aspecte) i alhora equilibrat des del punt de vista nutricional.
En aquest sentit, el conseller Pelegrí ha volgut felicitar Gallina Blanca Star per la seva fermesa a l'hora d’apostar per “la innovació i la internacionalització com a motors de creixement, però també per creure en la cuina tradicional de cada país, en el nostre cas, en la cuina catalana, i en la dieta Mediterrània, perquè són garantia de salut.”
El conseller ha recordat que “Catalunya és un país mediterrani, obert i avançat, que ha incorporat a la tríada de l’alimentació mediterrània clàssica (blat, oli i vi) productes de tot el planeta, i els ha transformat en una de les cuines més emblemàtiques del món, tot un encert que val la pena aprofitar, tal com farà Gallina Blanca en aquest nou espai de recerca culinària. La innovació no ha d’estar renyida amb la tradició”.
Pelegrí ha aprofitat per fer campanya a favor de la candidatura de la cuina catalana com a bé cultural immaterial d’interès nacional, “que requereix el suport de tota la ciutadania, ja que es tracta d’un projecte que engloba tothom, perquè al voltant del fet culinari hi som tots: tots seiem a taula per a menjar, per a compartir un moment i per a gaudir i experimentar amb els sabors. L’aprovació d’aquesta nova categoria reforçarà encara més la candidatura de la nostra cuina com a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO 2014. Així doncs, és important comptar amb el suport de companyies com Gallina Blanca Star.”
I ha conclòs dient que “la cuina tradicional comença al camp i, en el nostre país, l'una no s’entén sense l’altre i ambdós han viscut una clara revolució qualitativa que triomfa arreu del món. Els productors agroalimentaris com Gallina Blanca Star han apostat per la qualitat i la innovació, per crear productes amb un alt valor afegit i han ajudat a posicionar tant Catalunya com els seus productes als mercats internacionals més exigents.”
Més de 75 anys innovant i revolucionant les cuines del nostre país
Des del llançament dels primers cubets de brou el 1937, Gallina Blanca forma part de les cuines de milers de consumidors d’aquest país. La companyia forma part del grup internacional del sector de l’alimentació Gallina Blanca Star amb una facturació de 637 milions d’euros el 2012. Avui, el Grup té presència a Espanya, Itàlia, Holanda, Rússia i Àfrica a través de marques com Gallina Blanca, Star, Jumbo o Grand’Italia.