Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Bisbal d’Empordà van detenir el 4 i 5 d’octubre a la Bisbal d’Empordà i Corçà, dos homes, de 40 i 34 anys, de nacionalitat algeriana i francesa, veïns de la Bisbal d’Empordà i d’Ales (França), com a presumptes autors de dos delictes contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
En data 2 d’octubre, els mossos van rebre diverses queixes veïnals sobre males olors originades per una possible plantació de marihuana en una casa del centre de la població de La Bisbal.
 
Els mossos van fer les comprovacions a l’immoble sospitós i van observar que al pati de l’habitatge hi havia unes plantes presumptament de marihuana.
 
Considerant tots els indicis, el dia 4 d’octubre es va realitzar una entrada i perquisició a l’habitatge. Durant l’escorcoll es van localitzar 11 plantes d’uns dos metres d’alçada, diverses branques, tiges de plantes de marihuana tallades i tres bosses de plàstic amb cabdells. A més, el propietari de la plantació tenia connectada una escomesa de llum a la xarxa elèctrica municipal.
 
La policia va trobar al propietari de la plantació dins la casa i el va detenir per un delicte contra la salut pública i per defraudació de fluid elèctric.
 
El detingut va passar el dia 4 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Un altre detingut per un delicte contra la salut pública a Corçà
 
Al dia següent, pels volts de quarts de dues de la matinada, agents de seguretat ciutadana de la comissaria de la Bisbal van localitzar un vehicle aturat, amb les llums apagades, en una zona fosca de la localitat de Corçà.
 
La patrulla es va acostar al cotxe per tal de fer les comprovacions pertinents i el conductor, en veure la presència policial, va intentar fugir del lloc.
 
Els mossos van interceptar el vehicle prop de la sortida oest de Casavells. De resultes de l’escorcoll del vehicle, els agents van localitzar a l’interior del portaequipatges dotze bosses petites d’escombraries amb més de catorze quilos de marihuana.
 
La patrulla va detenir l’home per un delicte contra la salut pública.
 
El detingut, va passar el dia 5 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar el seu ingrés a presó.
 
  • S’adjunten fotografies del comissos.
 
Àrea de Comunicació
Girona, 12 d’octubre de 2013

3  

Imatges

Fotografia01

Fotografia01 383

Fotografia02

Fotografia02 522

Fotografia03

Fotografia03 63