moment de l'acte
moment de l'acte
L’esdeveniment, organitzat pel grup Leader Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia i impulsat pel Departament, pretén posar en valor el sector del vi  amb activitats lúdiques i sensorials als cellers modernistes
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Josep Maria Pelegrí, acompanyat pel director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala,
el conseller executiu de PRODECA i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, i el director dels SSTT del DAAM a Tarragona, Anton Ballvé, ha presidit aquest vespre, a la seu de la Cooperativa modernista de Nulles, l’acte VINITCULTURA, que pretén posar en valor el sector del vi  amb activitats lúdiques i sensorials als cellers modernistes.
 
La ViNitCultura sorgeix de la unió d'aquests tres conceptes, Vi, Nit i Cultura,  per a descobrir, conèixer, aprofundir i sobretot gaudir d'aquesta cultura tant nostra  i ensenyar d'una manera lúdica i amena que se'n amaga darrera d'una ampolla. Té per objecte donar a conèixer al públic en general  les Denominacions d’Origen, els cellers productors i grups Leader ,i relacionar-los amb  activitats innovadores en els mateixos cellers, que diversifiquen  i posen en valor la producció agrícola.
 
L’acte comença amb una visita tematitzada nocturna a una catedral del vi,  només il•luminada per espelmes i entorxes, on diverses sorpreses esperen al visitant per despertar-li la curiositat i fer un petit recorregut per aquesta història i cultura.
 
Un cop acabada aquesta ruta, es passa a fer un sopar sensorial damunt mateix de les tines centenàries on s'elabora el vi on es marida no tan-sols els vins i caves amb els plats de producte local d'un reconegut restaurant de la zona, sinó també amb un fil musical per a cadascun i un petit joc que ens ajuda a introduir-nos en aquest món d'aromes, sabors i sensacions en aquest espai únic.
 
Aquesta activitat pretén posar en valor elements patrimonials rurals, com el celler de la Cooperativa modernista de Nulles, obra de l’arquitecte  Cèsar Martinell, els productes del món del Vi i la gastronomia local. També pretén ser una experiència, que el visitant s'endugui vi i producte local però en el record una experiència que li permeti recordar i consumir en un futur el producte local lligat a l'experiència viscuda.
 
VINITCULTURA es un projecte del DAAM  impulsat a través del programa “GUSTUM” de promoció dels productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen als territoris rurals i de la seva sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç, que ha estat organitzada pel grup Leader Consorci de Desenvolupament Alt Camp, Conca de Barberà i Anoia.
 
.

1  

Fitxers adjunts

moment de l'acte

moment de l'acte
JPG | 789