FOTO WEB
Un moment de la reunió d'avui.
 
El benestar animal, l’ordenació de les explotacions ramaderes i els requisits en bioseguretat i sanitat centren el debat
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, i de la directora del servei regional a Lleida de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Mercè Bieto, ha presidit aquest matí, a Lleida, la reunió de la Taula Sectorial del Porcí.
 
Pel que fa al benestar animal, el Departament ha informat que durant l’any 2013 ha prioritzat l’avaluació de l’adaptació de les explotacions porcines que allotgen truges. Actualment, s’ha supervisat el 75 per cent d’aquestes explotacions i es preveu que durant el 2014 se supervisi la resta, centrant els esforços en l’avaluació de les explotacions d’engreix.
 
En relació als ajuts que s’han habilitat per a l’adaptació a la normativa comunitària de benestar animal, s’ha comunicat que el Departament ha iniciat la fase de certificació dels expedients tant de plans de millora com de la línia de préstecs bonificats.
 
Quant al projecte de Decret d’ordenació de les explotacions ramaderes, que es preveu publicar a principis de l’any 2014, s’ha exposat les principals modificacions d’acord amb les al·legacions presentades pel sector en la fase d’exposició pública. Els articles que han generat major debat han estat relacionats amb les condicions de distàncies a complir entre les explotacions ramaderes i altres establiments epidemiològicament relacionats. Aquest Decret s’ha de complementar amb un bon pla sanitari del porcí per a garantir una correcta gestió sanitària del sector.
 
La reunió d’avui també ha servit per a informar sobre la missió dels serveis veterinaris de la Delegació Unió Duanera realitzada a l’Estat espanyol per a les exportacions de porcí, entre les quals en destaquen significativament les de Catalunya.
 
D’altra banda, s’ha informat del Pla de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, exposant les principals actuacions contemplades per al sector porcí.
 
Finalment, s’ha exposat la problemàtica que afecta les plantes de tractament integral de purins amb cogeneració associada, les quals es poden veure afectades en la seva viabilitat per la nova normativa estatal que estableix el Reial Decret Llei 9/2013.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 135