Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (08.00 h)

query_builder   15 octubre 2013 08:28

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: Actualització de l'Alerta del pla SISMICAT (08.00 h)

  • No s'ha produït cap sisme les darreres 24 hores a la costa davant les Terres de l’Ebre
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut la informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) que les darreres 24 hores no s’ha registrat cap sisme a la costa davant les Terres de l’Ebre.
 
Recordem que el Pla SISMICAT es manté en Alerta des del dia 3 d'octubre de manera preventiva per fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa propera a les Terres de l'Ebre.
 
Des del passat 4 d’octubre no s’ha registrat cap sisme superior als 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n segueixin produint.
 
Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits sismes registrats, es té constància que s’han percebut 8 sismes (casos en què hi ha hagut trucades al telèfon d'emergències 112 o a les policies locals de la zona). Recordem que fins al moment no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.
 
Protecció Civil de la Generalitat està en contacte amb els ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius per fer seguiment de la situació. En aquest sentit, el Comitè tècnic de seguiment del risc del Pla Especial d’Emergències per sismes (SISMICAT) es reunirà aquesta tarda, a Tortosa, per analitzar l’evolució dels sismes dels darrers dies. A la reunió amb alcaldes dels municipis de la zona afectada, hi participaran el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, així com representats dels cossos d’emergències i de l’Institut Geològic de Catalunya, entre altres organismes.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recorda a la població que cal seguir les informacions per estar al cas de les novetats que es puguin produir.
 
Tanmateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas.
 
Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes.
 
Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
 
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined