Premis Justícia

El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya a Martín Rodríguez Sol, l'exfiscal en cap de Catalunya

query_builder   15 octubre 2013 17:21

event_note Nota de premsa

El Govern atorga el Premi Justícia de Catalunya a Martín Rodríguez Sol, l'exfiscal en cap de Catalunya

  • Li concedeix aquest guardó en reconeixement a la seva trajectòria professional al servei de la justícia, lligada sempre a Catalunya
  • El jurista Ramon Camp i Batalla, i els magistrats Miguel Julián Collado Nuño, Félix Vicente Azón Vilas i Carles Cruz Moratones han estat distingits amb les medalles d’honor de la Generalitat pels serveis excepcionals a la justícia
  • El Govern ha concedit també mencions honorífiques en matèria de justícia a Catalunya a l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia i al Grup Europeu de Magistrats per la Mediació a Espanya (GEMME)
El Govern de la Generalitat ha acordat avui atorgar el Premi Justícia de Catalunya a l’exfiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol en reconeixement a la seva trajectòria professional al servei de la justícia, lligada sobretot a Catalunya.

Així mateix, amb la concessió d’aquest Premi es vol destacar la seva implicació en la millora de l’Administració de justícia i en la defensa de l’especialització dels fiscals; com també la dignitat i professionalitat amb les quals va exercir el seu càrrec al capdavant de la Fiscalia Superior de Catalunya i la sensibilitat mostrada vers la realitat catalana.

Medalles d’honor pels serveis excepcionals a la justícia
Enguany s’han concedit les medalles d’honor pels serveis excepcionals a la justícia al jurista Ramon Camp i Batalla, i als magistrats Miguel Julian Collado Nuño, Félix Vicente Azón Vilas i Carles Cruz Moratones.

•    El jurista Ramon Camp i Batalla, ha estat mereixedor d’aquest guardó per la seva trajectòria professional com a jurista de reconegut prestigi i per la seva aportació i dedicació tots aquests anys com a diputat del Parlament de Catalunya i com a  secretari i vicepresident segon de la Mesa del Parlament de Catalunya. També es vol destacar la seva trajectòria com a diputat al Congrés dels Diputats i senador, i l’agraïment per la dedicació d’aquests cinc anys de mandat (2008-2013) com a vocal territorial de Catalunya del Consell General del Poder Judicial.

•    El magistrat Miguel Julián Collado Nuño és distingit per la seva trajectòria professional com a jutge i magistrat vinculat a Catalunya, i molt especialment per les seves aportacions al món de la docència amb la publicació de nombrosos estudis i articles sobre diverses matèries jurídiques. Amb aquest guardó es vol expressar també l’agraïment per la dedicació d’aquests cinc anys de mandat (2008-2013) com a vocal del Consell General del Poder Judicial.

•    El magistrat Félix Vicente Azón Vilas ha rebut aquesta distinció per la seva trajectòria professional com a magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i per la seva activitat docent a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Autònoma de Barcelona des d’on ha difós la carrera judicial i el dret laboral, amb nombroses conferències i articles. Amb aquest guardó es vol expressar així mateix l’agraïment per la dedicació d’aquests cinc anys de mandat (2008-2013) com a vocal del Consell General del Poder Judicial.

•    El magistrat Carles Cruz Moratones ha estat mereixedor d’aquest guardó per la seva trajectòria professional i molt especialment per la seva trajectòria com a magistrat de l’Audiència Provincial de Girona. La seva preocupació per l’ètica aplicada a la intervenció social i per la igualtat social l’han dut a dedicar molts esforços en l’estudi i anàlisi de la violència domèstica i de gènere i els maltractaments a infants i persones grans, matèries on ha fet grans aportacions amb ponències, articles i amb la seva participació a nombrosos congressos i institucions que l’han fet mereixedor de la Medalla d’Honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia. Amb aquest guardó igualment es vol expressar l’agraïment per la dedicació d’aquests cinc anys de mandat (2008-2013) com a vocal del Consell General del Poder Judicial.


El Govern ha acordat concedir mencions honorífiques en matèria de justícia a Catalunya a dues institucions:

•    A l’Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia, en el desè aniversari de la seva constitució, per la valuosa contribució durant tots aquests anys en el procés de normalització lingüística del català a la justícia i el desenvolupament efectiu del dret d’opció lingüística dels ciutadans de Catalunya.

•    Al Grup Europeu de Magistrats per la Mediació a Espanya (GEMME), per la seva tasca de promoció de la mediació, com a fórmula de resolució de conflictes, entre els operadors jurídics i les institucions, per la seva activitat de foment de la cultura del diàleg als efectes de preservar en el procés contenciós aquells litigis en els quals sigui necessària la intervenció de l’autoritat, i per la seva activitat de promoció de l’estudi i recopilació de material bibliogràfic i investigació legal i doctrinal sobre els mètodes alternatius de solució de conflictes.


Premi Justícia de Catalunya

El Premi Justícia de Catalunya s’atorga a les persones físiques o jurídiques que s’han distingit per la seva contribució rellevant a la renovació, aplicació i difusió del dret propi de Catalunya; per la realització o l’impuls d’actuacions que afavoreixin la modernització, l’eficàcia i l’eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l’adaptació de l’Administració de justícia a la realitat social que l’envolta; per l’especial dedicació a l’enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta; així com per les actuacions destacades i rellevants en el camp de la justícia de pau.
 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined