Altres acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   15 octubre 2013 17:24

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern plantejarà un requeriment d’incompetència contra un reial decret de l’Estat en matèria de medi ambient i turisme
El Govern de la Generalitat dirigirà un requeriment d’incompetència al Govern de l’Estat contra el Reial Decret 635/2013, que desenvolupa el “Pla d’Impuls al Medi Ambient en el sector hoteler PIMA Sol”, per entendre que la norma vulnera les competències de la Generalitat en les matèries de medi ambient i turisme.

Aquest pla per a la rehabilitació energètica de les instal·lacions en el sector hoteler regula l’adquisició de crèdits pel Fons de carboni per a una economia sostenible. L’aplicació d’aquesta mesura ha de contribuir al compliment dels compromisos espanyols relatius a la reducció d’emissions de CO2, principal gas amb efecte d’hivernacle, causant del canvi climàtic, en els sectors denominats difusos, en el marc dels objectius fixats per la Unió Europea per al 2020.

El Govern considera que aquest reial decret margina novament les comunitats autònomes de les funcions executives que els correspon en matèria de medi ambient i sobre el sector turístic, ja que s’estableix un sistema de gestió directa centralitzada en el qual es reserva l’exercici de totes les funcions executives als òrgans ministerials. D’aquesta manera, s’impedeix que les comunitats intervinguin en la gestió d’ajuts per a la rehabilitació hotelera, pressupostats en 5,21 milions d’euros, corresponents als seus respectius territoris.

Cal recordar que, precisament, alguns preceptes del Reial Decret que regula aquest Fons de Carboni ja van ser objecte d’un conflicte de competència que se segueix davant el Tribunal Constitucional per entendre que en la regulació del procediment general no es respectaven les competències de la Generalitat en reservar a instàncies estatals la realització de les funcions executives.

El Govern denega els permisos d’investigació d’hidrocarburs ‘Darwin’ i ‘Leonardo’
El Govern ha acordat avui denegar els permisos d’investigació d’hidrocarburs ‘Darwin’ i ‘Leonardo’, que havia sol·licitat l’empresa Montero Energy Corporation SL. La decisió es fonamenta en el fet que l’empresa no va presentar un projecte d’investigació amb el mínim contingut que estableix la normativa d’hidrocarburs, sinó un programa de treballs de caràcter genèric, sense cap vinculació a la informació existent sobre la composició geològica de les zones a investigar, i s’ha pres després de desestimar les al3legacions presentades per Montero Energy.

La sol•licitud de permís ‘Darwin’ pretenia investigar l’existència d’hidrocarburs no convencionals en el subsòl d’una àrea de 89.683 hectàrees, que comprenia les comarques de la Noguera, l’Urgell, la Segarra, el Solsonès i l’Anoia. La sol•licitud de permís ‘Leonardo’ afectava 76.641 hectàrees de les comarques de l’Osona, Bages, Berguedà i la Garrotxa.

El Govern integra l’Agència Catalana de Certificació en el Consorci Administració Oberta de Catalunya

El Govern també ha aprovat avui l’acord pel qual es ratifica la integració de l’Agència Catalana de Certificació (CATCert) en el Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC). Aquesta integració també s’inscriu en el seguit d’actuacions adreçades a la  racionalització i simplificació de l’estructura del sector públic.

La dissolució de l’organisme CATCert ha comportar el traspàs de tots els actius i passius de CATCert al Consorci AOC, i la subrogació d’aquest en tots els drets i obligacions amb efectes comptables i jurídics de 30 de juny de 2013.

L'Agència Catalana de Certificació tenia per objecte gestionar certificats digitals i prestar serveis relacionats amb la signatura electrònica i amb els processos d'identificació necessaris en l'àmbit d'actuació de les administracions públiques catalanes. Aquests serveis seran prestats a partir d’aquest moment pel Consorci AOC.

El Govern aprova un conveni de col·laboració amb Colòmbia en matèria de defensa dels drets dels consumidors
El Govern ha donat llum verd a un conveni de col3laboració amb Colòmbia per la defensa i protecció dels drets dels consumidors. L’acord preveu la promoció de la cooperació en temes de consum entre el Departament d'Empresa i Ocupació, a través de l'Agència Catalana del Consum (ACC) i la Superintendència d'Indústria i Comerç del Govern de Colòmbia.

Ambdues administracions portaran a terme l'intercanvi de perspectives, polítiques institucionals, coneixements i bones pràctiques, el treball conjunt en estudi i investigació i altres actuacions en matèria de seguretat dels productes i serveis que circulen pels respectius mercats. A més, el conveni inclou el foment de la relació entre organitzacions i associacions de consumidors d'ambdós països.
En virtut d'aquest acord, l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya i la Superintendència d'Indústria i Comerç de Colòmbia es comprometen a dur a terme conferències, cursos i tallers referents a la protecció dels drets dels consumidors i a intercanviar informació sobre estudis, plans, programes i altres accions institucionals adreçades a enfortir les polítiques de promoció i protecció dels drets dels consumidors.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined