L'Institut Català de les Dones inicia a la demarcació de Girona un cicle d'entrevistes per visibilitzar la participació de les dones

query_builder   16 octubre 2013 09:14

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones inicia a la demarcació de Girona un cicle d'entrevistes per visibilitzar la participació de les dones

L’Institut Català de les Dones i els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de la demarcació de Girona inicien dijous a Puigcerdà el cicle Veu de Dona. Es tracta d’entrevistes en directe davant un auditori que tenen per objectiu reconèixer i visibilitzar la tasca i la trajectòria de dones significades, i promoure un debat i una reflexió que inclogui la dimensió de gènere sobre el seu àmbit de coneixement.
 
Les entrevistes, realitzades per periodistes, analitzaran qüestions d’actualitat en clau de gènere i posaran en valor les trajectòries vitals, professionals i l’expertesa d’aquestes dones . Es tracta d’una iniciativa que l’Institut Català de les Dones va iniciar l’any 2011 a Barcelona i que ara té continuïtat a les poblacions de Puigcerdà, Figueres, La Bisbal i Banyoles.
 
La primera de les entrevistes té lloc demà a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, a  Puigcerdà, on el periodista Jordi Pardinilla entrevistarà Montse Gash, presidenta de l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà i empresària. Aquest acte té lloc en el marc de la commemoració aquesta mateixa setmana del Dia Internacional de la Dona Rural.
 
Les properes sessions del cicle són:
 
- 19 d’octubre. Figueres
Entrevista a Lídia Albert, presidenta del Grup Iris, Associació d’empordaneses afectades de càncer de mama. L'acte té lloc en el marc de la commemoració del Dia Internacional contra el càncer de mama.
 
- 26 d’octubre. La Bisbal d’Empordà.
Entrevista a Lola Casadevall, senyora de 94 anys que ens explicarà com han viscut les dones al llarg d’aquests últims anys, la guerra, la postguerra, etc. L'acte té lloc en el marc de la commemoració Dia Internacional de la Gent Gran.
 
- 19 de novembre. Banyoles.
Entrevista a Francesca i Carme Jutglar, Twin Sisters. Artistes.