El Departament de Cultura convoca el primer concurs de 'booktrailers' adreçat a joves de 14 a 18 anys

query_builder   18 octubre 2013 08:37

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura convoca el primer concurs de 'booktrailers' adreçat a joves de 14 a 18 anys

  • El jurat triarà el millor vídeo, el més creatiu i el millor guió en un certamen on el públic escollirà el ‘booktrailer’ més popular
El Departament de Cultura ha convocat el primer concurs de booktrailers per a joves d’entre 14 i 18 anys. Amb aquest objectiu, anima els adolescents i els joves a difondre els seus llibres favorits a través de clips publicitaris realitzats per mitjà de qualsevol tècnica audiovisual, sigui un rodatge amb actors o una videoanimació, per exemple.
 
Per a fer el vídeo, els participants han de conformar equips d’entre 2 i 4 integrants, triar el llibre que recomanaran, escriure el guió i gravar el booktrailer. Els vídeos es poden gravar amb qualsevol equip, sigui una càmera o un mòbil. En aquest enllaç, els aspirants podran trobar també totes les pistes per animar-se a concursar: http://youtu.be/eAifKqpWCw8.
 
El concurs, impulsat a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, busca promoure la lectura entre els adolescents i els joves, millorar la relació i serveis de les biblioteques públiques envers aquest públic i fomentar el desenvolupament d’habilitats digitals, creatives i col·laboratives dels joves lectors.
 
El jurat valorarà els booktrailers més impactants i que acompleixin l’objectiu d’incitar el lector a llegir el llibre, a més de les seves qualitat artística, creativitat, guió i factura tècnica.
 
Aquest jurat el conformen una dotzena de professionals especialitzats en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, Internet i màrqueting. Són el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau; la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll; el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura; el secretari general del Gremi d’Editors de Catalunya, Segimon Borràs; el bibliotecari de la Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà, Jaume Vilarrubí; el músic i actor Andreu Rifé; les escriptores Gemma Lienas, Hypatia Pétriz i Neus Arqués; el cap de la secció de Mèdia del diari Ara, Alex Gutiérrez; la professora de màrqueting de la Facultat de Biblioteconomia de la Universitat de Barcelona, Àngels Massísimo, i la responsable de Nous Formats i directora del projecte LletrA a la Universitat Oberta de Catalunya, Teresa Férriz Roure.
 
Es concediran premis al millor booktrailer, al millor guió, al booktrailer més creatiu i també al més votat a YouTube i Vimeo, que s’adjudicarà el Premi del Públic. Cada categoria distingirà també 2 finalistes. Els guanyadors es podran endur entrades per la Filmoteca de Catalunya, lectors d’e-books i visites al Diari Ara. Els primers 100 inscrits s’adjudicaran un lot de llibres. El lliurament de premis es farà el 29 de novembre a la Filmoteca de Catalunya.
 
El Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’empresa Bookmovies, organitza el concurs a través del web http://www.booktrailer.cat. El portal té tota la informació sobre les bases, el formulari d’inscripció i exemples de booktrailers. Els treballs han de tenir una durada màxima de 90 segons i el termini de presentació dels vídeos finalitza el 12 de novembre de 2013.
 
El concurs de booktrailers compta amb el suport del Gremi de Llibreters de Catalunya i la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, el diari Ara i el Gremi d’Editors de Catalunya. També hi col·laboren 14 editorials: Alfaguara, Ediciones B, Bambú Lector, Bromera, Cruïlla, Destino, Edebé, Everest, Fanbooks, La Galera, Macmillan, Maeva, Montena i Tomboktu. De la seva banda, Clack, Webbambu i Spread són partners del concurs.
 
Els participants poden adreçar les seves consultes al correu electrònic  biblioteques@gencat.cat o dirigir-se a la seva biblioteca pública més propera.
 
La lectura entre els joves
 
El darrer estudi del consum cultural dels catalans, fet pel Baròmetre de la comunicació i la cultura en base a les dades de 2012, indica que el 62,8% dels joves entre 14 i 17 anys de Catalunya són lectors de llibres.
 
 
Podeu demanar entrevistes amb participants del concurs de booktrailers a través de l’Oficina de Comunicació del Departament de Cultura.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined