·        L’agost ha estat el primer mes de l’any en que les exportacions catalanes han crescut més que en el conjunt de l’Estat, on han augmentat un 3,8%.
 
·        El creixement de les vendes a l’exterior de les empreses catalanes contrasta amb la forta caiguda que han experimentat les exportacions dels països de la zona euro en el seu conjunt (-5,1%).
 
·        En termes acumulats gener-agost, les exportacions catalanes han crescut un 1,2%.
 
Les exportacions de les empreses catalanes continuen batent rècords històrics i aquest mes d’agost han crescut un 7,3% en relació al mateix mes de l’any passat. L’agost ha estat el primer mes del 2013 en què les vendes a l’exterior de Catalunya han crescut més que en el conjunt de l’Estat, on han augmentat un 3,8%.
 
D’altra banda, segons dades del Ministerio de Economía, les vendes a l’exterior de Catalunya no segueixen la tendència de la zona euro, que en el seu conjunt ha registrat una caiguda a l’agost del 5,1% de les exportacions en termes interanuals. Per exemple, les exportacions a l’agost han caigut a França (-7,9%), Alemanya (-5,4%) o Itàlia (-4,4%).
 
El creixement de les vendes a l’exterior de Catalunya a l’agost posa de manifest que la internacionalització és una aposta prioritària per a les empreses catalanes. De fet, en termes acumulats gener-agost, les exportacions catalanes han crescut un 1,2% en comparació als primers 8 mesos del 2012. Això són set dècimes més que el creixement acumulat fins el juliol, situant el volum d’exportació en xifres de rècord històric per tercer any consecutiu.