INDÚSTRIA

Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO a Lleida han facturat 2 milions d'euros al 2012

query_builder   28 octubre 2013 11:13

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO a Lleida han facturat 2 milions d'euros al 2012

 
·        El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha explicat en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic” que els centres lleidatans han treballat amb 400 empreses i entitats clients per desenvolupar noves tecnologies.
 
·        Segons Grau, “els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes”.
 
·        Els 6 centres TECNIO de la demarcació de Lleida treballen en els àmbits de les TIC, la maquinària agrícola i la nutrició, entre d’altres.
 
Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 2 milions d’euros al 2012 a la demarcació de Lleida. Són dades presentades avui pel director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, en el marc de la jornada per a empresaris lleidatans “TECNIO: el teu soci tecnològic” a la seu d’ACCIO a Lleida.
 
La demarcació de Lleida compta amb 6 centres tecnològics que han treballat amb 400 empreses i entitats clients durant l’últim any, en àmbits com les TIC, la maquinària agrícola i la nutrició. Hi treballen 100 persones, el 40% de les quals són doctors.  Els centres TECNIO a Lleida són:
 
-       NUTREN- NUTRIGENOMICS - Centre de Nutrició i Envelliment (genòmica nutricional pel control de l’envelliment i patologies associades)
-       MAQCENTRE - Centre Tecnològic del Sector de la Maquinària Agrícola i dels Equips Industrials
-       GRIHO – Grup de Recerca en Interacció Persona  Ordinador i Integració de Dades
-       GREA- Grea Innovació Concurrent (recerca en solucions d’enginyeria energètica, disseny, optimització mecànica, automatització i control)
-       ITL - Fundació Institut Tecnològic de Lleida (serveis tecnològics en l’àmbit de la construcció sostenible i comportament de materials)
-       DBA – Centre de Desenvolupaments Biotecnològics i Agroalimentaris (valorització de subproductes d’origen agrari, forestal i de la indústria alimentària mitjançant la biotecnologia industrial)
 
A tota Catalunya, els 95 centres de la xarxa TECNIO han facturat durant l’últim any 135,1 milions d’euros i han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients. A la jornada es presentaran casos d’èxit de col·laboració empresarial entre centres i empreses de Lleida.
 
 
CASOS D’ÈXIT TECNIO A LLEIDA
 
Col·laboració entre Saltó Intelligent Technology i el Centre BDigital
El centre tecnològic BDigital ha desenvolupat una eina informàtica juntament amb Saltó Intelligent Technology que ha permès incrementar fins a un 20% la productivitat d’aquesta empresa lleidatana del sector informàtic i telecomunicacions.
 
Els treballadors hi accedeixen a través del dispositiu mòbil, equipat amb una app per a Android, que permet la geolocalització, i l’eina assigna les càrregues de treball segons la distància, la prioritat del servei i l’expertesa de cada tècnic. 
 
Saltó Intelligent Technology té la seu a Lleida i un equip de 130 treballadors que operen per tot l’Estat espanyol. L’empresa tancarà l’exercici 2013 amb una facturació de 12 milions d’euros, 2 més que l’any passat. Gràcies a l’acord amb BDigital i al desenvolupament del nou software, Saltó es planteja fer el salt a mercats a exteriors a curt termini.
 
Col·laboració entre l’empresa IASO i el centre tecnològic GREA
 
L’empresa lleidatana IASO, que aplica cobertes i façanes en estadis, centres comercials o aeroports, ha realitzat un estudi en col·laboració amb el centre tecnològic Grea per millorar el comportament tèrmic i òptic del material que utilitzen. Es tracta d’una làmina de plàstic anomenada ETFE, de nova generació, que es caracteritza pel seu poc pes, elevada resistència i  alta durabilitat.
 
L’estudi ha suposat una inversió de 500.000 euros que ja s’ha traduït en l’aplicació a Valladolid d’una nova coberta amb control solar, que permet variar el pas de la llum i la radiació per ajustar-les als períodes d’estiu i hivern. Altres projectes recents de l’empresa són la nova coberta de l’estadi de San Mamés a Bilbao i l’estadi Allianz Riviera de Niça.
 
IASO compta amb 140 treballadors i duu a terme projectes internacionals a Portugal, França, Xile i Israel.
 
Més informació: www.tecnio.cat

1  

Fitxers adjunts

El dir gral d'Indústria, Antoni Ma Grau, durant la sessió d'aquest matí a Lleida

El dir gral d'Indústria, Antoni Ma Grau, durant la sessió d'aquest matí a Lleida
JPG | 394