Altres acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   29 octubre 2013 16:27

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern reconeix oficialment l’entitat “Centre Català de Munic” com a comunitat catalana de l’exterior

El Centre Català de Munic, Alemanya, ha estat reconegut de forma oficial per l’Executiu com a comunitat catalana de l’exterior. El Centre Català de Munic es va constituir el dia 12 d’octubre de 2012. Entre les seves funcions figuren treballar per la promoció de l’art i la cultura catalanes, a través de la participació en actes tradicionals a Munic i Baviera, i oferir ajuda als nouvinguts de zones de parla catalana. Amb el reconeixement d’aquesta nova entitat, ja són 130 les comunitats catalanes de l’exterior.c

Les Comunitats Catalanes de l'Exterior (CCE) són entitats privades constituïdes per catalans o catalanòfils arreu del món (casals, associacions, centres catalans, agrupacions acadèmiques i empresarials, etc.) que la Generalitat de Catalunya reconeix a través d'un acord del Govern, prèvia sol·licitud de l'entitat, i d’acord amb l’article 6 de la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior, i l’article 1 del seu Reglament, aprovat pel Decret 118/1998, de 26 de maig, que estableixen els requisits que han de complir les comunitats catalanes de l’exterior per ser reconegudes oficialment pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

El Govern autoritza el pagament del 25% pendent de les subvencions als ens locals de l’Alt Empordà afectats pels incendis de 2012

El Govern ha autoritzat el pagament de 52.640,22€ euros per fer front al 25% pendent de pagament de les subvencions atorgades als ens locals de la comarca de l’Alt Empordà afectats pels incendis del juliol de 2012. Aquest pagament es farà efectiu en dues anualitats, amb imports de 12.712,58 euros, el 2013, i 39.927,64 euros, el 2014.

Cal recordar que el Govern ja va posar a disposició dels ajuntaments damnificats una línia d’ajuts extraordinaris per un valor total de 225.992 euros per pal·liar els efectes dels incendis que va patir la comarca de l’Alt Empordà l’estiu del 2012.

De fet, el Departament de Governació ja ha fet efectiu el pagament, en forma de bestreta, del 75% d’aquestes subvencions. Aquest 25% restant es pagarà tan bon punt es presentin les justificacions oportunes per part dels ens locals. D’altra banda, els ajuts per a actuacions ja executades s’han fet efectius al 100%.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined