La vicepresidenta Joana Ortega viatja al Quebec per conèixer de primera mà el dispositiu electoral local

query_builder   29 octubre 2013 14:49

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega viatja al Quebec per conèixer de primera mà el dispositiu electoral local

  • La delegació catalana serà rebuda entre d’altres per la primera ministra, Pauline Marois, cinc ministres del Govern quebequès i el president de l’Assemblea Nacional, Jacques Chagnon
  • En el marc del viatge institucional, la vicepresidenta signarà un acord de cooperació entre l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i l’École Nationale d’Administration Publique
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, encapçala la delegació institucional que visitarà el Quebec entre el 31 d’octubre i 4 de novembre, amb la finalitat de conèixer sistemes de votació telemàtica susceptibles de ser aplicats en la consulta sobre el futur polític de Catalunya que se celebrarà l’any 2014.
 
El calendari de trobades de dijous 31 d’octubre s’iniciarà amb una entrevista a la seu de l’Assemblea Nacional quebequesa amb el ministre delegat per a Afers Intergovernamentals i Governança Sobiranista, Alexandre Cloutier, en la qual també hi prendrà part la directora de l’Oficina del Quebec a Barcelona, Marjonaine Ricard. Un cop finalitzada la trobada, la vicepresidenta Ortega assistirà al ple de la cambra quebequesa des de la tribuna de convidats del Parlament, on serà presentada al Ple per part del president de l’Assemblea Nacional, Jacques Chagnon.
 
Encara a la seu del Parlament, la vicepresidenta serà rebuda a les 11.30 h per la primera ministra del Quebec, Pauline Marois. Al llarg de l’entrevista es preveu tractar entre d’altres temes del procés de transició nacional i de la internacionalització de l’economia catalana, així com de l’experiència quebequesa en l’organització de consultes i en la implantació de sistemes de vot electrònic.
 
Un dinar de treball amb el ministre quebequès de Relacions Internacionals, de la Francofonia i de Comerç Exterior, Jean-François Lisée, donarà pas a l’agenda de trobades de la tarda de la primera jornada del viatge oficial, que constarà d’una entrevista amb el president de l’Assemblea Nacional, Jacques Chagnon (14 h), i amb el ministre responsable de l’Administració Governamental i president del Consell del Tresor, Stéphane Bédard (15.30 h). Ambdues reunions tindran lloc a la seu de la cambra parlamentària quebequesa.
 
Acord de cooperació amb l’EAPC i jornada electoral
 
El segon dia del viatge institucional al Quebec estarà centrat per la signatura d’un acord de cooperació entre l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i l’École Nationale d’Administration Publique (ÉNAP). El protocol d’entesa entre les dues institucions serà signat per la vicepresidenta Joana Ortega i pel director de l’ÉNAP, Nelson Michaud a la seu de l’organisme quebequès a les 10 h.
 
Prèviament, la comitiva catalana celebrarà un esmorzar de treball amb el ministre responsable d’Institucions Democràtiques i Participació Ciutadana, Bernard Drainville. La jornada culminarà a la tarda amb una trobada amb la comunitat catalana al Quebec.
 
L’observació directa del dispositiu electoral i l’avaluació de l’experiència de l’administració del Quebec en l’aplicació de mètodes de vot electrònic protagonitzaran la darrera jornada del viatge institucional encapçalat per la vicepresidenta Joana Ortega, coincidint amb la celebració dels comicis electorals municipals diumenge 3 de novembre. A les 9 h, la delegació catalana es trobarà amb el director de l’Oficina Electoral i president de la Comissió de Representació Electoral, Jacques Drouin. Al llarg de la jornada de votacions es visitaran dos col·legis electorals i es mantindrà una trobada amb la responsable del dispositiu electoral a la ciutat del Quebec, Sylvain Ouellet.
 
A més de la titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, el viatge institucional de la vicepresidenta al Quebec estarà integrat pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig; el subdirector general de Relacions institucionals i de Foment de la Qualitat Democràtica, Jordi Barrat, i la cap de l’Àrea de Processos electorals i Consultes Populars, Montserrat Vidal.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined