·        El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, acompanyat pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, ha visitat els organismes responsables de la promoció d’inversions i el comerç exterior.
 
·        Torres i Tarradellas també han conegut de primera mà el funcionament de Fraunhofer, el principal organisme que gestiona la recerca i centres tecnològics del país.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, han viatjat aquesta setmana a Berlín per potenciar les relacions comercials entre Catalunya i Alemanya. El viatge també ha servit per conèixer el funcionament de diversos organismes alemanys responsables de la promoció d’inversions, el comerç exterior i la recerca i innovació.
 
Amb l’equip del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ a Berlín, Torres i Tarradellas han visitat la Berlin Partner for Business and Tecnhnology, l’organisme dedicat a la innovació i la promoció d’inversions estrangeres a la capital del país. Aquesta organització s’ha mostrat molt interessada en el model d’ACCIÓ i ha anunciat que reuniran empreses alemanyes i catalanes durant la celebració del Mobile World Congress a Barcelona.
 
La delegació catalana també ha conegut de primera mà la Germany Trade and Invest, l’agència pública alemanya de promoció del comerç exterior i inversions, que desenvolupa la seva activitat a través d’una extensa xarxa de cambres alemanyes repartides per tot el món.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat i el conseller delegat d’ACCIÓ s’han interessat pel funcionament de Fraunhofer, organització amb seu executiva a Berlín, que gestiona la recerca i els centres tecnològics del país. La organització compta amb 80 unitats de recerca al país i 22.000 empleats.
 
 
Catalunya i Alemanya
Alemanya és el segon país que concentra més exportacions catalanes, i Catalunya compta amb un miler d’empreses d’Alemanya. Aquesta xifra representa més del 45% del total d’empreses d’aquest país amb seu a l’Estat Espanyol.