L'equip dels Bombers de la Generalitat del parc de Terrassa ha quedat 3r classificat en el concurs mundial d'excarceració celebrat a Florida (Estats Units)

query_builder   5 novembre 2013 13:40

event_note Nota de premsa

L'equip dels Bombers de la Generalitat del parc de Terrassa ha quedat 3r classificat en el concurs mundial d'excarceració celebrat a Florida (Estats Units)

·                 En el World Rescue Challenge (WRC) també hi ha participat un equip de Bombers del parc de Lleida que ha quedat 7è a la general
 
·                 Al concurs també han competit equips de Bombers d’arreu del món
L’equip format per Bombers de la Generalitat del parc de Terrassa ja han arribat dels Estats Units després d’aconseguir la tercera classificació en el World Rescue Challenge (WRC), el campionat mundial d’excarceració en accidents de trànsit, que enguany s’ha celebrat a Clearwater, Florida (Estats Units).
 
L’equip egarenc, com a guanyador en el IX Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico celebrat al Circuit Barcelona - Catalunya de Montmeló i que organitzava l’Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT), es va classificar per a poder participar en el campionat mundial que s’ha realitzat entre el 28 d’octubre i el 3 de novembre als Estats Units.
 
Així mateix, també ha participat en el concurs mundial de rescat un equip de Bombers del parc de Lleida que, per la seva bona classificació en el concurs nacional, també va obtenir una de les places adjudicades a l’APRAT. En aquest cas, en el mundial, l’equip lleidatà ha aconseguit la setena posició de la general.
 
El primer i segon lloc de la classificació general en aquest campionat del WRC ha estat pels equips de Bombers de Royal Berkshire i de South Wales, respectivament.
 
Pel que fa a la classificació segons les modalitats, l’equip dels Bombers de Terrassa van aconseguir el 1r lloc en la maniobra ràpida, el 3r lloc en la maniobra limitada i el 3r millor sanitari.
  
L’equip de Bombers del parc de Terrassa està format per Xavier Casas (comandament), Albert Santamaria (sanitari), Jordi Puyol, Jordi Vega, Ivan Bagán i Lluís Luengo.
 
D’altra banda, l’equip de Bombers del parc de Lleida està format per Xavi Guixé (comandament), Jaume Reig (sanitari), Ernest Capdevila, Josep Maria Figueras, Miquel Àngel Calvo, Xavi Acosta i Marc Monturiol.
 
En l’edició d’enguany, el Cos de Bombers de la Generalitat també va estar representat pel sergent Roger Llinàs, que com a jutge de l’APRAT, va formar part de l’staff avaluador del Concurs.
 
Com la resta de trobades i concursos relacionats amb el rescat en accidents de trànsit, el WRC no tenia esperit competitiu. El seu objectiu era bàsicament la formació, promovent la trobada d’equips de professionals en el rescat de víctimes d’accidents de trànsit per tal de compartir experiències, tècniques, noves tecnologies i protocols d’actuació.
 
En el Concurs els equips van fer tres proves: la maniobra complexa, la maniobra limitada i la maniobra ràpida.
 
A la ràpida, els equips van haver de fer l’extracció d’una víctima d’accident que es trobava en estat crític dins del vehicle accidentat. En aquesta maniobra els Bombers van haver de demostrar les seves habilitats per accedir al cotxe, estabilitzar i extreure la víctima en 10 minuts d’una manera segura.  
 
En la maniobra complexa, l’escenari era un accident amb dues víctimes, una greu i una lleu (una d’elles atrapada). La primera decisió a prendre era prioritzar l’evacuació dels ferits segons la seva gravetat. En aquest cas els Bombers van disposar de mitja hora per acabar l’exercici.
 
Finalment, en la maniobra anomenada limitada, els equips disposaven de 20 minuts per excarcerar una víctima estable que no presentava risc vital però que estava atrapada i a on només es podien utilitzar eines manuals.  
 
 
 
 
  
Cerdanyola del Vallès, 5 de novembre de 2013
13.30 hores
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 157