El director general amb els premiats

Xavier Bosch lliura un guardó de la Confederació de Comerç de Catalunya a un locutori de les Corts per l'ús actiu del català

query_builder   8 novembre 2013 13:00

event_note Nota de premsa

Xavier Bosch lliura un guardó de la Confederació de Comerç de Catalunya a un locutori de les Corts per l'ús actiu del català

En el marc de la X edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial
El director general amb els premiats
El director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, ha participat aquest matí en l’acte de lliurament de la X edició del Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial, que promou la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) amb el suport de la Generalitat. La cita ha tingut lloc a la Sala Moragues del Born Centre Cultural en el marc de la VIII Convenció del Comerç de Catalunya.
 
Bosch ha fet entrega del Premi extraordinari per l’aplicació del Pla d’assessorament d’“Oberts al català” al Locutori Públic 2, un establiment del barri de les Corts de Barcelona que s’ha destacat per la seva col·laboració i implicació en aquesta campanya: en la retolació, en l’oferta de serveis i en l’atenció al públic, tot en català.
 
Cal recordar que la CCC col·labora en accions de dinamització comercial i lingüística amb el Gremi de Locutoris de Catalunya. “Oberts al català” és una iniciativa de la Confederació que té per objectiu fomentar l’ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme, tot promovent la integració dels comerciants nouvinguts en el teixit comercial del país.
 
Durant la mateixa sessió, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, han lliurat els guardons de la X edició del Premi CCC a la llibreria La Formiga d’Or, de Barcelona, i a la Unió de Venedors Ambulants - UVA Mercats Catalans, de Sant Sadurní d’Anoia. Els reconeixements han estat en la categoria d’establiments i d’entitats, respectivament.  
 
Els guardons duen el nom de Memorial Mercè Canal en record de la qui en va ser creadora, així com de la campanya “Oberts al català”. Compten amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, el Departament de Cultura i el Departament de Benestar Social i Família. L’objectiu és reconèixer l’esforç que fan entitats, empreses i associacions dels sectors del comerç, els serveis i el turisme per promoure l’ús del català. En aquest sentit, el jurat valora que els candidats:
 
- Utilitzin habitualment o de manera prioritària el català en la política comunicativa.
- Usin el català en l’atenció al públic, la retolació, la publicitat, l’etiquetatge.
- Facin actuacions que hagin contribuït de manera significativa a la dinamització de l’ús del català.
- Duguin a terme actuacions per potenciar la formació en català i de català del sector, de l’entitat o del personal de l’establiment.
- Mostrin un interès especial per la catalanització del material tècnic o administratiu.
- Promoguin les noves tecnologies en català.
- Facin inversions econòmiques per aconseguir la normalització del català.

1  

Fitxers adjunts

El director general Xavier Bosch amb els premiats

El director general Xavier Bosch amb els premiats
JPG | 2979