INDÚSTRIA

Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO han facturat 12 milions d'euros a la demarcació de Tarragona al 2012

query_builder   7 novembre 2013 17:21

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO han facturat 12 milions d'euros a la demarcació de Tarragona al 2012

Presentació de Tecnio a Tortosa
·        El conseller delegat d’ACCIO, Joan Tarradellas i Espuny, ha explicat en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic” a Tortosa que els centres han treballat amb 160 empreses clients per desenvolupar noves tecnologies.
 
·        Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.
 
·        Els 10 centres TECNIO de les comarques de Tarragona treballen en els àmbits de la nutrició, la química o l’enginyeria electrònica, entre d’altres.
 
Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 12 milions d’euros al 2012 a la demarcació de Tarragona. Són dades presentades avui pel conseller delegat d’ACCIO, Joan Tarradellas i Espuny, en el marc de la jornada per a empresaris “TECNIO: el teu soci tecnològic” que ha tingut lloc a la delegació del Govern a Terres de l’Ebre situada a Tortosa.
 
Han acompanyat Tarradellas el nou delegat d’ACCIO - l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana- a Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella, i el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès.
 
La demarcació de Tarragona compta amb 10 centres tecnològics que han treballat amb 160 empreses i entitats clients durant l’últim any, en àmbits com la nutrició, la química, l’enginyeria de processos, la fusta i el moble o l’enginyeria electrònica. Hi treballen 440 persones, el 50% de les quals són doctors.  Els centres TECNIO a Tarragona són:
 
o   CTNS- Centre Tecnològic de Nutrició i Salut
o   TECNATOX - Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica
o   CENFIM - Centre Tecnològic de la Fusta i Moble de Catalunya
o   AMIC - Aplicacions Mediambientals i Industrials de la Catàlisi
o   ATIC - Centre d'Avantguarda Tecnològica per a la Innovació
o   CITEE - Centre d'Innovació Tecnològica en Enginyeria Electrònica
o   CTQC - Centre Tecnològic de la Química de Catalunya
o   ICIQ - Fundació Privada Institut Català d'Investigació Química
o   METEOR - Centre d'Innovació en Tecnologia de Membranes i Enginyeria de Processos
o   TECAT - Centre d'Innovació en Catàlisi
A tota Catalunya, els 95 centres de la xarxa TECNIO (www.tecnio.cat) han facturat durant l’últim any 135,1 milions d’euros i han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients.
 
A la jornada s’han presentat casos d’èxit de col·laboració empresarial entre centres tecnològics i empreses de Terres de l’Ebre:
 
Nou colorant per a les plaques solars del futur
Manuel Vilaseca, empresa de Móra la Nova productora de colorants, està estudiant la producció d’un nou colorant que absorbeixi i transmeti la calor per tal de ser aplicat a les plaques solars del futur.
 
En col·laboració amb el centre d’innovació tecnològica AMIC, l’empresa analitza les propietats d’aquest colorant amb l’objectiu que s’apliqui a cel·les fotovoltaiques fetes amb productes orgànics, una alternativa més ecològica a les plaques actuals. El projecte té un pressupost d’1 milió d’euros. Fundada el 1922, l’empresa té 37 treballadors i l’any passat va facturar 4 milions d’euros, una xifra que preveu mantenir enguany.
 
Aposta per la reducció de la petjada ecològica i el consum de proximitat en el sector de l’oli d’oliva
La cooperativa UNIO Corporació Alimentària, situada a Vilallonga del Camp, ha participat en la prova pilot del primer software, l’OilcaTool, que quantifica la petjada de carboni en els processos de producció de l'oli d'oliva, des del conreu de l’olivera al camp, passant pel seu procés d’extracció, fins arribar al seu envasat i distribució.
 
Aquesta eina informàtica, desenvolupada per la Fundació CTM Centre Tecnològic, permet a les empreses avaluar des del punt de vista de la sostenibilitat econòmica i ambiental les possibles millores en el seu procés productiu. L’objectiu de la cooperativa UNIO és aplicar aquests paràmetres i fer una aposta per situar els seus productes en el segment de proximitat o “quilòmetre 0”.
 
Si voleu més informació sobre els casos d’èxit, contacteu amb Premsa d’ACCIO (premsa.accio@gencat.cat,  93 476 7213)
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined