El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha clos la presentació de l’Informe de l’Observatori del Risc aquesta tarda a Barcelona, a l’Auditori Endesa. L’Informe de 2013, Prevenció: eficiència, economia i crisi, està estructurat en quatre blocs que analitzen diverses parcel·les de seguretat, entre elles l’àmbit social, ambiental i de mobilitat, i com aquests riscos es veuen afectats per la conjuntura econòmica.
 
Isern ha detallat els tres eixos principals en els que s’està treballant actualment des de l’SCT pel que fa a la prevenció del risc viari i l’accidentalitat: l’educació viària, la Inspecció Tècnica dels Vehicles i la seguretat viària laboral. En aquest sentit, el director del Servei Català de Trànsit ha destacat que “la població que pateix accidents de trànsit en l’àmbit laboral representa a Catalunya un 33% del total de les víctimes mortals, ja sigui en els desplaçaments d’anada i tornada de la feina o en els desplaçaments derivats de l’activitat laboral”.
 
Isern també ha recordat que l’SCT s’ha fixat  com a objectiu, tal i com recull el Pla Estratègic 2014-2020, la reducció en un 50% de les víctimes mortals el 2020 respecte del 2010 així com assolir la sinistralitat zero l’any 2050 al conjunt de les carreteres catalanes, una fita que requereix una “sensibilització constant a favor de la prevenció”.
 
L’edició d’enguany de l’Informe, la tretzena, ha volgut posar el focus d’atenció en la prevenció, valorant fins a quin punt la crisi en la qual estem immersos influeix en el manteniment de la seguretat: des de l’edificació fins a les infraestructures o la salut. L’Informe de l’Observatori del Risc, elaborat anualment per l’Institut d’Estudis de la Seguretat (IDES), ha estat presentat pel director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial del departament d’Empresa i Ocupació, Pere Palacin; el director de l’Observatori del Risc, Josep M. Rovira; el president de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé, i el vicepresident de l’IDES i degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés, i per alguns dels autors que hi han participat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en pdf.

Nota de premsa en pdf.
PDF | 61