L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de l'Anoia amb l'activació de la depuradora de Prats de Rei

query_builder   8 novembre 2013 09:33

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua millora el sanejament de l'Anoia amb l'activació de la depuradora de Prats de Rei

 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 600.000 d’euros, està dissenyada per tractar un cabal de 250 m3/dia
 
  • Aquesta és la tretzena estació depuradora en servei a la comarca, que contribuirà a la millora mediambiental del riu Anoia
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat recentment en servei la depuradora de Prats de Rei, a la comarca de l’Anoia. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 600.000 d’euros i ha consistit en una depuradora biològica amb aireació prolongada, dissenyada per tractar un cabal de 250 m3/dia.                   
 
Així, l’aigua tractada es retorna al riu Anoia, contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora fa possible una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall.
 
Aquesta és la tretzena estació depuradora en servei a la comarca de l’Anoia, juntament amb les plantes de Calaf, Carme, Castellolí, Els Hostalets de Pierola, Igualada, Jorba, Masquefa, Piera, Sant Marti de Sesgueioles, Sant Martí de Tous, Sant Pere Sallavinera i Vallbona d’Anoia.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 152

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined