• La peça s’interpretarà el 2 de desembre i està composada i dirigida pel director artístic del Taller de Músics, Enric Palomar
 
  • Mascarell: “Espriu ha estat capaç d’estimular tots els àmbits culturals del país”
 
  • El concert suposarà l’acte de culminació de l’Any Espriu
Roda de premsa de presentació del concert 'Geografia d'Espriu'
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat en roda de premsa l’acte de culminació de l’Any Espriu: Geografia d’Espriu, una peça musical composta i dirigida per Enric Palomar que portarà la complexitat de l’obra del poeta al Palau de la Música Catalana. S’estrenarà de manera exclusiva i extraordinària el dia 2 de desembre.
 
El conseller ha destacat com durant la celebració de l’Any Espriu el poeta “ha servit com a estímul per a la cultura actual, i això el posa en valor. Espriu ha estat capaç d’estimular tots els àmbits culturals del país. Més que una commemoració l’Any Espriu està sent una hibridació amb la cultura actual”. Mascarell ha afegit, en aquest sentit, que “llegir Espriu s’està demostrant enormement estimulant, també per als compositors i músics d’avui”.
 
El director artístic del Taller de Músics i creador de l’obra, Enric Palomar, ha explicat que Geografia d’Espriu “és una obra on sonaran moltes coses diferents, moltes fonts d’inspiració, dins d’un contingut comú: els versos d’Espriu; i tot quedarà lligat amb la figura d’un rapsode i els conceptes comuns en tota l’obra d’Espriu”. Entre elles, destaca la figura del cantaor Pere Martínez, que interpretarà versos de l’obra d’Espriu Sepharad.
 
El concert estarà protagonitzat per les veus joves i emergents de la Big Ensemble del Taller de Músics, el Cor de Veus Blanques i el Quintet de Fusta de l’Institut Oriol Martorell i el grup Cordes del Món. En paraules d’Enric Palomar, “els grups de joves estan molt ben formats i defensaran molt bé l’obra”.
 
De la seva banda, el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, ha destacat la importància del Taller de Músics ja que “té mecanismes per arribar a un públic que interessa posar en contacte amb Espriu”. Bru de Sala també ha destacat que “la música és aquest vehicle que ens permet fer arribar el poeta a la majoria de gent, sobretot als que no tenen el costum de llegir habitualment. Amb la música aconseguim apropar-los a la lectura”. El comissari de l’Any Espriu ha assegurat que “el concert quedarà en els annals de la música catalana”.
 
 
La culminació de l’Any Espriu
 
Des que el dia 23 de gener es va celebrar la inauguració de l’Any Espriu en un acte solemne també al Palau de la Música Catalana, arreu del país s’han generat més de 400 activitats amb la implicació de més de 230 entitats diferents.
 
Amb el mateix esperit, el Departament de Cultura ha volgut plantejar l’acte que tanca l’any natural 2013. Un punt àlgid de la celebració de l’Any Espriu, que és possible gràcies a la col·laboració de la Generalitat, el Palau de la Música Catalana i Taller de Músics.
 
En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, Mariona Carulla, ha remarcat la nova adhesió del Palau a l’Any Espriu: “Espriu representa els valors de catalanitat i implicació cívica que defensa de manera estratègica el Palau de la Música Catalana. Estem a favor de la societat civil i la promoció de la música i la cultura”.
 
La interpretació de Geografia Espriu es planteja com a acte de culminació de l’Any Espriu 2013, però no com a cloenda, ja que els actes de commemoració continuaran al llarg del primer trimestre de l’any 2014.

1  

Imatges

Roda de premsa de presentació del concert 'Geografia d'Espriu'

Roda de premsa de presentació del concert 'Geografia d'Espriu' 1551

2  

Talls de so

Declaracions sobre 'Geografia d'Espriu'
mp3 | 731

Declaracions sobre 'Geografia d'Espriu'
mp3 | 975