Agricultura recomana extremar la precaució per risc d'incendi a causa del vent en diverses comarques fins dilluns

query_builder   8 novembre 2013 17:04

event_note Nota de premsa

Agricultura recomana extremar la precaució per risc d'incendi a causa del vent en diverses comarques fins dilluns

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural recomana extremar la precaució des de demà dissabte, 9 de novembre, fins dilluns dia 11, en la realització de totes aquelles activitats susceptibles de generar risc potencial d’incendi forestal a causa de l’increment del risc d’incendi que pronostiquen els mapes de perill diari per culpa de la situació climatològica.
 
La situació inicialment del Nord-Oest que evolucionarà fins a Nord-Est, implicarà un increment del perill d’incendi forestal degut al vent de mestral, tramuntana i gregal i també per la progressiva disminució de la humitat relativa.
 
Durada aproximada:
Des del dissabte 9 de novembre amb un màxim entre diumenge i dilluns. Posteriorment persistirà la component nord durant tota la setmana.
 
Comarques d’afectació principal:
Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
Comarques d’afectació parcial:
Alt Urgell, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Urgell, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
 
Mesures preventives i/o restriccions
 
No es podran fer cremes autoritzades en aquells municipis que estiguin afectats pel Pla Alfa 2, un cop s’activi, previsiblement a partir de demà. El Departament realitza les comunicacions pertinents a través de la plataforma EACAT i del sistema nou de tramitació de comunicacions als municipis, el qual permet avisar individualment amb un SMS a les comunicacions de crema actual que mentre hi hagi  pla alfa 2 pel vent no poden cremar.
 
Més informació sobre les previsions de risc d’incendi a:
http://www.gencat.cat/medinatural/incendis/plaalfa/index_previsio.html
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined