Cap de setmana fred i amb nevades al Pirineu

query_builder   13 novembre 2013 13:25

event_note Nota de premsa

Cap de setmana fred i amb nevades al Pirineu

 

Entre divendres i diumenge es preveu l’entrada d’una massa d’aire molt fred, que donarà lloc a una baixada acusada de la temperatura i a la primera nevada important de la temporada.

 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el centre d’altes pressions situat a l’Atlàntic es desplaçarà cap a l’oest, i afavorirà l’entrada de vent de component nord i est que durà a Catalunya una massa d’aire molt fred procedent del nord d’Europa.
 
Dijous 14 es preveu assolellat en general, tot i que amb alguns intervals de núvols. Al final del dia la nuvolositat es farà més compacta al Pirineu, on s’iniciaran algunes precipitacions amb una cota de neu d’uns 1000 metres. La temperatura iniciarà una baixada i el vent del nord es reforçarà, especialment als cims del Pirineu, a l’Empordà i a les Terres de l’Ebre.
 
Divendres 15 serà un dia de cel molt ennuvolat al terç nord i poc ennuvolat a la resta. S'esperen precipitacions al Pirineu al llarg de tot el dia, sobretot al seu vessant nord i al Pirineu occidental. A més, són possibles de disperses a d'altres punts del terç nord a partir de mig matí. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé les més intenses afectaran al nord de la serralada i sobretot a partir de la tarda. La cota de neu baixarà al Pirineu dels 1000 als 600 metres i a la resta dels 1200 als 800 metres al final del dia. Acumularan quantitats entre abundants (entre 5 i 10 cm en 24h.) i molt abundants (entre 10 i 40 cm en 24h.) al Pirineu, i minses o poc abundants fora de la serralada. La temperatura baixarà en general, i la davallada serà moderada al Pirineu. El vent bufarà molt fort del nord al Pirineu i a l’Empordà, i moderat a les Terres de l’Ebre. A la resta serà fluix. Aquest vent donarà lloc a una notable alteració marítima al nord de la Costa Brava.
 
Dissabte 16 seguirà nevant al Pirineu i Prepirineu, especialment al seu vessant nord per sobre dels 600 metres, tot i que amb el pas de les hores la nevada anirà minvant. A la resta estarà mig ennuvolat. La temperatura continuarà baixant, i l’ambient serà fred en general. El vent del nord perdrà força, alhora que girarà a gregal i llevant, especialment a la zona litoral.
 
Els models de mitjà termini indiquen que diumenge és possible la formació d’una depressió entre Catalunya i les Illes Balears que podria donar lloc a una situació de pluja general, especialment abundant al litoral i prelitoral.
 
A causa de la predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per vent, per estat de la mar i per neu.
 
Més informació a www.meteo.cat i a les Xarxes Socials ./facebook.com/meteocat i @meteocat
 
13 de novembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota Informativa

Nota Informativa
PDF | 168

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined