El Govern acorda amb el Ministeri d'Hisenda l'ampliació del FLA d'acord amb l'objectiu de dèficit

query_builder   14 novembre 2013 17:42

event_note Nota de premsa

El Govern acorda amb el Ministeri d'Hisenda l'ampliació del FLA d'acord amb l'objectiu de dèficit

El Govern català ha aconseguit que l’executiu central reconegui el dret a disposar de l’ampliació del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) d’acord amb el pas de l’objectiu de dèficit del 0,7% a l’1,58%. Es tracta del compromís expressat pel Ministre d’Hisenda  i Administracions Públiques al Congrés dels diputats i al conseller d’Economia i Coneixement fa dues setmanes. El compromís es va tancar ahir en una reunió tècnica entre representants dels dos governs on es va acordar que el ministeri acceptarà compensar les factures del 2012 que la Generalitat ha pagat aquest any 2013 amb els fons de la seva tresoreria i del FLA  i que compleixen les condicions del mecanisme de pagament a proveïdors.
 
Aquesta ampliació del FLA es farà efectiva, segons el Ministeri d’Hisenda, entre finals de l’any 2013 i el 2014. Confiem que les dates es tanquin durant els pròxims dies a partir de nous contactes entre els dos governs. Quan es faci efectiu el FLA, la Generalitat podrà ordenar amb més normalitat el seus compromisos de pagament.
 
El departament d’Economia i Coneixement recorda que la Generalitat gestiona la seva tresoreria atenent les circumstàncies necessàries en cada moment per al seu bon funcionament. 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 49

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined