Les obres de compensació de Oliana i Peramola s'encaminen cap a la recta final, després dels acords entre Agricultura i la CHE

query_builder   14 novembre 2013 16:56

event_note Nota de premsa

Les obres de compensació de Oliana i Peramola s'encaminen cap a la recta final, després dels acords entre Agricultura i la CHE

 
 
 
Les obres de compensació del pantà de Oliana, després de 10 anys de endarreriment, ara encaren la seva fase final d’execució, la qual  permetrà posar en regadiu un màxim de 222 ha.
 
Aquesta obra la realitzen conjuntament la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural, essent responsable la CHE de la construcció del tram principal i el Departament d’Agricultura de la Generalitat  de la xarxa secundària.
 
Actualment el Departament està acabant ja tota la seva part, preveient que a finals d’aquest any 2013 estigui totalment acabada. “Aquesta obra, però, podia quedar totalment parada si la CHE no construís la seva part. Avui podem dir que el compromís de la CHE per finalitzar l’obra ja és ferm i que s iniciarà properament” segons ha manifestat el director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala.
 
El director general ha remarcat que “ara el repte, i el compromís de les dues administracions, és abordar el regadiu de Peramola, així com l’altre gran obra de compensació de pantà de Rialp i que també acumula un endarreriment de molts anys”.
 
L‘obra, que actualment està realitzada parcialment, ja està pressupostada per  la Generalitat amb l’objectiu de reprendre-la el proper exercici, i existeix també el compromís d’inversió per part de la CHE de considerar-la com a prioritària dins del seu capítol d’inversions per poder realitzar la part que li pertoca.
 
Aquesta obra, llargament esperada pel sector, un cop acabada donarà servei a 555 ha.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined