65 activitats a la de Tarragona i Terres de l'Ebre per celebrar la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus

query_builder   15 novembre 2013 13:16

event_note Nota de premsa

65 activitats a la de Tarragona i Terres de l'Ebre per celebrar la V Setmana Europea de la Prevenció de Residus

·         35 regions de 19 països europeus realitzen més de 12.500 activitats de sensibilització sobre la prevenció de residus a tot Europa del 16 al 24 de novembre
 
·         A Catalunya hi participen 167 entitats, entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats i altres institucions i es fan 777 activitats
 
·         Les accions van des de l’intercanvi de roba, sabates, llibres o joguines de segona mà, a tallers de reutilització i reaprofitament de mobles, objectes i aparells, recollida d'excedents de supermercats per a la reducció del malbaratament alimentari, o tallers de compostatge, fins a operacions de neteja als boscos
 
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), en coordinació amb 35 regions de 19 països, organitza del 16 al 24 de novembre la cinquena Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) 2013. Durant aquests dies se celebraran més de 12.500 activitats arreu d’Europa (1.700 més que en l’edició de 2012), de les quals 777 es faran a Catalunya (223 més que en l’edició de 2012). A la demarcació de Tarragona es faran 65 activitats, de les quals 8 són a les Terres de l’Ebre.
 
L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. En concret:
 
·         Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria;
·         Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa;
·         Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus;
·         Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció, etc);
 
A Catalunya hi participen 167 entitats, entre administracions públiques, associacions, empreses, escoles, universitats i altres institucions, amb accions que van de l’intercanvi de roba, sabates, llibres (bookcrossing) o joguines de segona mà, a tallers de reutilització i reaprofitament de mobles, objectes i aparells, recollida d'excedents de supermercats per a la reducció del malbaratament alimentari, tallers de compostatge, o operacions de neteja als boscos.
 
Podeu consultar totes les activitats per demarcacions, municipis, tipus d’activitat, nom de l’entitat organitzadora, tipus d’entitat, públic a qui van dirigides i eixos temàtics a:
 
Dia temàtic de la reutilització
 
Com cada Setmana Europea de la Prevenció de Residus, s’ha organitzat un Dia Temàtic de Prevenció, que aquest any se centra en la reutilització, per al  proper 16 de novembre. S’hi faran 112 activitats, 95 de les quals el mateix dissabte. Seran 49 mercats intercanvi o de segona mà i un seguit de tallers de prevenció, reutilització, reparació i reparatons (maratons de reparació).
 
Activitats destacades
 
A la demarcació de Tarragona:
 
·         Projecte Mobles Solidaris, de l’Ajuntament de Valls. Reutilització de mobles per a entitats socials locals.
 
·         Presentació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus als instituts, de l’Ajuntament de Salou. Tallers amb materials reutilitzats, eines informàtiques per a la prevenció de residus de paper a l’administració, servei de reutilització i reaprofitament de mobles, objectes i aparells, i tallers de reciclatge a les escoles.
 
A la demarcació de les Terres de l’Ebre:
 
·         Inauguració de l’Associació La Segona Volta, de creació de llocs de treball a partir del tractament i de la comercialització de productes recuperats. Activitat diversa a Roquetes.
 
XI Jornada de Prevenció de Residus – Conferència Internacional
 
Per donar el tret de sortida a la Setmana, l’ARC es va organitzar ahir, juntament amb l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos (ACR+), l’XI Jornada de Prevenció de Residus a l’Auditori de Barcelona. Es van abordar  perspectives de futur des d’una dimensió climàtica, una dimensió econòmica i es van debatre sobre la transició cap a una economia circular.
 
El Projecte LIFE EWWR+ (2013 - 2017)
 
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus està coordinada per l'Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos (ACR+), de la qual Catalunya n’és membre a través de l’ARC.  La Unió Europea finança bona part de la iniciativa a través del Projecte LIFE+ EWWR, on hi destinarà uns 2 milions d’euros en el període 2013-2017. El projecte el coordina l’ACR+ amb 4 socis: l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), l’Institut Brussel·lès de Gestió del Medi Ambient (IBGE-BIM), a Bèlgica; l’Agència Nacional Hongaresa de Gestió de Residus (OHÜ), a Hongria; i l’Associació Internacional per la Comunicació Ambiental (AICA), a Itàlia.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 74

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined