·        La presidència és un repte important en el marc d’una associació amb influència en les institucions europees
 
·        L’ACR+ es complementa amb la plataforma ACR+MED, que engloba a més el nord d’Àfrica i els Balcans, entre altres
El director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha estat escollit aquest matí nou president de l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la gestió sostenible dels Recursos (ACR+), una xarxa internacional de ciutats i regions que comparteixen l'objectiu de promoure el consum responsable de recursos i la gestió sostenible de residus a través de la prevenció en l'origen, reutilització i reciclatge, amb seu a Brussel·les. Entre d’altres actuacions, l’ACR+ impulsa la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.L’ACR+ està formada per gairebé 100 entitats, principalment autoritats locals i regionals, i es troba en constant creixement. També compta amb xarxes nacionals d'autoritats locals, representant aproximadament 1.100 municipalitats. És, a més, una xarxa oberta a d’altres actors importants en el món de de la gestió sostenible de recursos-productes-residus, com ONG, institucions acadèmiques o organitzacions privades. L’ARC és membre actiu de l’ACR+ des de la seva fundació, fa gairebé 20 anys, a Pamplona.
 
TES
L’Assemblea General de l’associació ha elegit Tost com a successor del seu president fundador, el belga Jean-Pierre Hannequart. El nou president s’ha compromès a impulsar el Club EPR (Extended Producer Responsibility), l’Observatori Europeu de Residus, i el projecte R4R, a més de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, projecte en el que l’ARChi ha participat des d’un principi, i del que és sòciaa través de  l’actual projecte LIFE+. A més, ha proposat la creació d'un grup de treball de prospectiva sobre el futur de la gestió de residus, un think-tank amb capacitat d'anàlisi i de proposta relacionat amb les anteriors línies estratègiques.Un valor actiu de l’Agència de Residus que pot crear sinèrgies interessants per a l’expansió mediterrània de l’ACR+ és el Centre d'Activitat Regional per a la Producció Més Neta (CAR-PN). El CAR/PN és un centre de cooperació internacional amb els països Mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles. El Centre desenvolupa la seva funció en el marc del Pla d’Acció per a la protecció i el desenvolupament de la conca del Mediterrani (PAM), organització pertanyent al Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 104