Ensenyament promourà la divulgació científica amb més d'un centenar de conferències durant la Setmana de la Ciència

query_builder   17 novembre 2013 09:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament promourà la divulgació científica amb més d'un centenar de conferències durant la Setmana de la Ciència

 

  • Hi participaran més de 14.000 alumnes de 4t d’ESO i batxillerat i més de 600 professors de secundària
 
  • Durant tota la setmana tindran lloc les conferències-col·loqui arreu del país per donar a conèixer la ciència
 
El Departament d'Ensenyament participarà amb l’organització de més de 100 conferències durant la Setmana de la Ciència, amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat català l’interès per la ciència i despertar les vocacions científiques entre els més joves.
 
Un dels actes centrals de la Setmana de la Ciència serà la celebració, durant tota la setmana, de més d’un centenar de conferències-col·loqui arreu del país, adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat. Tindran lloc un total de 101 conferències, amb una participació prevista de 240 centres de secundària públics i concertats, uns 14.000 alumnes de 4rt d’ESO i 1r i 2n de batxillerat, i més de 600 professors de secundària acompanyants.
 
La temàtica de les diferents conferències de divulgació seran variades, des de la descoberta de medicaments per a curar malalties, els meteorits, la investigació del càncer, la teoria de Darwin fins a l’escalfament global, la relació entre ciència i cuina o l’ecologia als estanys del Pirineu.
 
Els encarregats de pronunciar aquestes conferències seran investigadors/es de diferents institucions de recerca. I ho faran des d’una perspectiva divulgativa, amb l’objectiu de facilitar als joves presents la possibilitat de formular preguntes al ponent. D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer el dia a dia dels investigadors amb exemples pràctics de la seva tasca.
 
Les conferències no seran les úniques activitats organitzats pel Departament d'Ensenyament amb motiu de la Setmana de la Ciència. Cal destacar la videoconferència el mateix dia 20 de novembre, a les 11 del matí, adreçada a l’alumnat d’ESO i batxillerat i que es transmetrà en directe per Internet, de tal manera que tots els centres educatius el podran seguir des dels seus centres. El títol de la videoconferència serà “Aigua: recursos, persones, ecosistemes”, i la pronunciarà el doctor Sergi Sabater, subdirector de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Girona (UdG), codirector del Màster en Ciència i Tecnologia de l'Aigua (Universitat de Girona) i del Màster en Ecologia Fonamental i Aplicada (Universitat de Barcelona-Universitat de Girona).
 
El llistat de les conferències –amb el nom de l’investigador/a, el lloc de celebració i el centre participant- es poden consultar al següent lloc web: http://www.xtec.cat/web/innovacio/setmanaciencia13
 
Al marge de les conferències programades per Ensenyament, són moltes les activitats programades dins la 18ena Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació, amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement, i on es preveu l’assistència de més de 150.000 persones.
 
17 de novembre de 2013
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined