Ajuntaments catalans assisteixen a Torí a la primera trobada entre ciutats agermanades d'Itàlia i Catalunya

query_builder   16 novembre 2013 16:39

event_note Nota de premsa

Ajuntaments catalans assisteixen a Torí a la primera trobada entre ciutats agermanades d'Itàlia i Catalunya

  • L’Ajuntament de Torí ha acollit aquest matí la reunió entre ajuntaments catalans i italians agermanats amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre els municipis, potenciar sinèrgies en els àmbits de l’economia, el comerç i la cultura i emprendre projectes de col·laboració.
Reunió alcaldes agermanats Torí
El Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joan Cañada, ha participat en la primera jornada entre ciutats agermanades d’Itàlia i de Catalunya que ha tingut lloc aquest matí a la seu l’Ajuntament de Torí (Itàlia).
 
Els ajuntaments  han estat els protagonistes i alcaldes i regidors dels municipis de Barberà del Vallès, Garriguella, Girona, Mataró, Mollet del Vallès, Palafolls, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Vilafant i Vilobí del Penedès han pogut intercanviar experiències entre ells i amb els amb els seus agermanats italians; han enfortit les relacions entre els municipis, han establert punts d’unió pel que fa al desenvolupament econòmic, comercial i cultural i han  plantejat diferents actuacions en el marc d’una una perspectiva europea comuna.
 
La reforma dels governs locals a Europa ha estat un dels temes debatutsa la jornada. L’alcalde de Torí, Piero Fassino, i el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, han estat els encarregats d’explicar, respectivament, les reformes legals que els municipis hauran d’afrontar.
 
Joan Cañada ha destacat que “els pobles de Catalunya han de mantenir i enfortir els llaços existents amb els altres pobles d’Europa. Aquesta jornada ha estat una gran oportunitat per posar en comú el present i el futur dels agermanaments, i per millorar-los en tots els sentits”. Per la seva part, Mercedes Bresso, vicepresidenta primera del Comitè de les Regions, ha alertat de les reformes recentralitzadores d’alguns estats que no respecten el principi de subsidiarietat a les regions i als pobles.
 
L’acte,organitzat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals, l’Associació de Municipis Italians (ANCI) i la Secretaria de Relacions Exteriors i de la Unió Europea (SAEUE),ha comptat amb la participació, entre d’altres, de l’alcalde de Torí i president de l’Associació de Municipis Italians (ANCI), Piero Fassino; el president del Consell Municipal de Torí, Giovanni Maria Ferrarisi; la vicepresidenta del Comitè de Regions, Mercedes Bresso; així com el vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Juan Maria Parralejo, i la presidenta de la Comissió d’Habitatge i membre de l’executiva de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Anna Mª del Puy.
 
La trobada ha acabat amb la presentació del llibre d’Ángel Miguelsanz Arrels indústria hotelera Piemont català de Barcelona, 1571-1936.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined