El conseller Puig anuncia que Invest in Catalonia ha captat 49 projectes d'inversió estrangera entre gener i octubre de 2013

query_builder   17 novembre 2013 12:10

event_note Nota de premsa

El conseller Puig anuncia que Invest in Catalonia ha captat 49 projectes d'inversió estrangera entre gener i octubre de 2013

·     L’oficina de captació d’inversió estrangera de la Generalitat ha contribuït a la creació de 2.072 llocs de treball directes i a l’arribada de 202 milions d’euros en inversions.

·     Felip Puig, en una entrevista a Catalunya Ràdio, subratlla “la rendibilitat de l’acció exterior del govern de Catalunya” .
 
·    El conseller d'Empresa i Ocupació considera que ha arribat el moment de la “resistència tranquil·la perquè Catalunya ha iniciat la part final del procés per guanyar el seu futur” .
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat avui que Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat de Catalunya, ha captat 49 projectes d’inversió entre gener i octubre d’aquest any, xifra que ja supera els 47 projectes captats al llarg de tot l’any 2012. En declaracions al programa El suplement, de Catalunya Ràdio, Puig ha indicat que “els inversors confien en Catalunya i el seu potencial; si tinguessin dubtes, no farien aquestes inversions”.  
 
Aquestes 49 inversions han suposat un volum d’inversió de 202 milions d’euros i la creació de 2.072 llocs de treball directes. Puig ha recordat que Invest in Catalonia treballa actualment en 240 projectes d’inversió estrangera a Catalunya. “Aquests resultats demostren que els diners que inverteix el Govern en acció exterior són molt rendibles”, ha conclòs.
 
El conseller ha remarcat que “l’obsessió del Govern és generar les condicions adequades per a la creació de llocs de treball”, i ha assenyalat que l’economia catalana “comença a veure la sortida del túnel”, i ha reiterat que “el país té un gran potencial la indústria, sobretot en l’exportació; en la logística i en el turisme”. Tot i que ha reclamat “prudència, perquè encara hi ha un índex d’atur molt elevat i encara són massa les empreses i comerços que pateixen per la seva continuïtat”, Puig ha explicat que els grans indicadors macroeconòmics fan possible advertir un canvi de tendència, i s’ha referit a casos de relocalització de la indústria tèxtil a l’Anoia i el Maresme com a senyal del canvi de cicle del model productiu.
 
A més, Puig ha constatat que, a dia d’avui, “Catalunya està traient Espanya de la crisi”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que alguns grans indicadors “a Catalunya ja comencen a ser positius mentre que si a Espanya li restem l’aportació de Catalunya, l’evolució encara és negativa”. Per això, Puig ha comminat el Govern central a entendre i assumir les necessitats de Catalunya com a locomotora econòmica.
 
 
Confiança en l’evolució del procés
 
Pel que fa a l’actualitat política, el conseller Puig considera que “ara és el moment de la resistència tranquil·la, de mantenir la cohesió i de seguir tots els passos marcats, perquè estem entrant en la part definitiva del procés”, i ha manifestat el seu convenciment que “el procés, que per primera vegada s’aborda de manera pacífica i democràtica, continuarà i acabarà bé per a Catalunya, que és a punt de guanyar el seu futur”.
 
En relació al Consell Nacional extraordinari del PSC, Puig ha destacat que El PSC ha estat un gran partit en la història de Catalunya, ha estat un gran partit en la història de Barcelona”, i els ha desitjat “sort en el debat i que continuïn apostant pel país, perquè en un moment com l’actual no ens podem permetre un PSC dèbil”.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, durant l'entrevista

El conseller Puig, durant l'entrevista
JPG | 525

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined