La delegació del Govern català a la Cimera del Clima ja és a Varsòvia

query_builder   18 novembre 2013 14:40

event_note Nota de premsa

La delegació del Govern català a la Cimera del Clima ja és a Varsòvia

El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, encapçala des d’avui la delegació catalana a la Cimera del Clima de Varsòvia. Aquesta setmana les negociacions del dinovè període de sessions de la Convenció Marc de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic (COP19) enfilen la recta final per avançar en l’establiment de  les bases del gran acord que s’haurà d’assolir a París l’any 2015. Els compromissos que s’adquireixin d’aquí a dos anys haurien de ser d’aplicació l’any 2020.
 
Durant aquests dies, Llebot participarà en diferents actes paral·lels que s’han organitzat al voltant de la cimera. En destaca la participació en l’esdeveniment organitzat per The Climate Group, la Xarxa de Regions per al Desenvolupament Sostenible (nrg4SD) i el Centre Euromediterrani de Canvi Climàtic (CMCC) sobre la implementació d’accions climàtiques sobre la base de la cooperació territorial, on Llebot posarà sobre la taula el cas dels Pirineus i l’experiència de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC).  També intervindrà en la discussió d’alt nivell sobre el futur desenvolupament estratègic de l’nrg4SD de cara a la inclusió dels interessos dels governs regionals en el text que s’acordi a París, i en la sessió organitzada per The Climate Group sobre la importància de la innovació per a una economia baixa en carboni. Allà hi exposarà l’Estratègia Catalunya 2020 (ECAT 2020), l’Estratègia per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), les estratègies per promoure una economia verda i el Programa d’Acords Voluntaris.
 
Durant l’estada a Varsòvia, Llebot mantindrà diverses reunions bilaterals amb representants de països i regions presents a la cimera, com el Quebec, Peru, Bretanya, Escòcia, i Kwazulu-Natal, i amb representants de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 59

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined